Ветеранът в състава на Хасково Емил Ангелов навършва днес 34 години. В събота Бабангида повежда "червено-белите" срещу шампиона Лудогорец в мача от 1-ия кръг на "А" група. Пред БЛИЦ бившият голмайстор на "Левски", Литекс и редица други отбори изрази удовлетворението си, че отново ще играе в групата на майсторите, и то с екипа на отбора от родния си Хасково.

- Емо, честит рожден ден, празнуваш ли вече или отлагаш купона заради предстоящото домакинство на Лудогорец? 
- Целият отбор се събираме тази вечер, но ще е скромно празненство, тъй като се подготвяме за първия мач. Ще почерпя момчетата. Ръководството ни събира да сплотяваме колектива и просто съвпада с рождения ми ден. Ще почерпя отбора. Дай Боже и в събота вечер да имаме повод да празнуваме.

- Ще играеш ли срещу Лудогорец?
- Разбира се, нямам търпение да идва събота и да изведе отбора, вече в "А" група. Нищо, че вече съм на 34 години, още не съм претръпнал. Чувствам се много добре. Радвам се, че около мен са само млади момчета. Аз и Недялко Хубенов сме най-опитните и младоците се учат от нас. 

- Имате ли сили да изненадате шампионите?
- Няма спор, че те са фаворит, но ние имаме своите шансове. Още не сме сработени на 100 процента, но с всеки мач и всяка тренировки ще се подобряваме. Привлякохме доста нови момчета, в атака има голяма конкуренция, но аз няма да им се давам и ще се боря за мястото си в отбора. За момчетата е плюс, че играят с мен. Старая се да им помагам.

- Още ли си играещ помощник-треньор?
- Не, вече не съм в щаба на Димчо Ненов. През миналия сезон бях помощник, но сега привлякохме други хора в щаба и ще мога да се съсредоточа изцяло върху изявите си на терена.

- В Хасково впечатлени ли сте от класата на Лудогорец, която демонстрираха вчера срещу Дюделанж (4:0)?
- Гледахме ги, те са най-добрият отбор в България в последните години. Сериозно доминират и в събота ще ни е доста тежко. Радвам се, че започваме точно срещу тях. Стадионът ще е пълен и съм сигурен, че ще имаме мощна подкрепа от трибуните. В Хасково емоциите са приповдигнати, още когато се класирахме за "А" група започнаха празненствата. Надявам се да имаме повод да празнуваме и в събота. В Хасково направихме нещо голямо, което ще се помни дълго. От 22 години не бяхме в "А" група. Сега целта е да запазим мястото си в елита. Много ще ни е трудно, но ще се борим с всички сили. Надявам се да радваме верните ни фенове.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите