Ексцентричният треньор Емил Велев направи любопитно разкритие пред вестник "ШОУ". Той разказа как бившият Първи Тодор Живков го е спасил за футбола.

"Не искам да се връщам на този момент. Изхвърлиха ме от спорта доживот. В един момент ти казват “Край” и няма мърдане. Голям шок беше. Като гръм от ясно небе ми дойде. Не знаехме какво да правим. Познавах сина на Милко Балев - Калин, движехме в една компания. Помолих го баща му да ме приеме. Отидохме в тяхната вила, въведоха ме и чаках в хола над половин час. Калин се качи при баща си, върна се и каза, че той не може да слезе. Така и не ме прие", заяви Велев.

"Помогна ми, Бог да го прости, Тодор Живков. Чрез внучката му Жени предадох едно писмо, в което описах всичко, което се е случило, че нищо толкова страшно не сме направили. Другарят Живков ни опрости наказанията и се върнах във футбола. Скачах до небето от радост. Това беше сякаш втори рожден за мен", спомни си още Велев.

Той разказа и как са се запознали със съпругата му Бояна. "Много интересно стана нашето запознанство. Запознахме се в Народната библиотека. Съдейства ми внучката на бай Тошо - Жени Живкова, която после ни стана кума, заедно с Георги Станчев. Те двете с Бояна са били съученички и отлични приятелки. Бяха в една компания. Първата ни истинска среща пък беше в Народния театър “Иван Вазов” и оттам отидохме в дискотеката, разказа Велев.

- Това, че съпругата ми е внучка на генерал Българанов е факт, но никога не съм злоупотребявал с това. Никога не ми е помагало роднинството, въпреки че съм приятел с наследниците на почти всички силни фамилии от онова време. Приятели са ми били и Калин Балев и Боряна Кубадинска и Иван Славков."


Цялото интервю четете в новия брой на вестник "ШОУ", който вече е на пазара.