Футболистите на Левски (Лом) са огорчени от действията на ръководството на клуба от Втора лига след решението за закриването на отбора. Тимът, който затъна под чертата с едва 8 точки от 26 кръга, преустановява участие в първенството. БФС вече официално обяви, че Левски (Лом) е изваден от Втора лига.

Един от футболистите на тима - Гален Ненов (21-годишен), който е юноша на Левски (София), говори пред БЛИЦ СПОРТ за случилото се:

- Кога научихте, че се разпадате и преустановявате участие във Втора лига?
- От известно време се говореше, че това може да се случи и за жалост наистина стана. Но предвид това, че бяхме на зимна подготовка в Сандански, все си мислехме, че нещата ще се оправят и ще доиграем сезона. Да, факт е, че нещата не се получаваха. На моменти играхме добре, но точки няма в крайна сметка. Активът ни е доста скромен - само 8 точки, и сме последни в класирането.

- Какво не ви достигаше да печелите точки?
- Есента имаше и други фактори. Знаете, че сме новак във Втора лига. Първите два месеца след промоцията всичко беше добре. Заплатите ни се плащаха навреме, даваха ни всичко, за което се бяхме споразумели с ръководството. Но след като в първите пет мача взехме само 1 точка, решиха да променят нещата. Намалиха ни заплатите заради лошо представяне. Въпреки това ние продължихме да се борим, колективът в съблекалнята също беше добър. Просто на терена не се получаваше. 

- Кога ви казаха, че ви разпускат?
- Президентът на клуба Гаврил Гаврилов не ни уведоми, а изпрати една жена от Управителния съвет да ни каже какво са решили.  Разбрахме, че повече няма да играем във Втора лига на тренировката ден след загубата от Септември (София) (0:3). Имаше вариант и за фалит на клуба, което не е никак добре.

- Сигурно сте огорчени след случилото се?
- Да, много съм огорчен. Неприятно е, че така се случва. Сега се озоваваме на улицата и до лятото деветимата играчи, които бяхме с договори, нямаме право да играем в професионалния футбол. От школата на "Герена" в Левски (Лом) дойдохме аз, Васил Сапунджиев и Йордан Георгиев. Да, млади сме и ще си намерим отбори през лятото, но защо трябваше да се случва това... Щом са решили да спират участие във Втора лига, по-добре да ни бяха уведомили по време на зимната пауза, за да можем да преминем в други отбори. 

- Изплатено ли ви е всичко?
- Чакаме заплатата за февруари и половин заплата за март.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2021/2022