ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА

Нападателят на Етър Дормушали Саидходжа даде интервю пред БЛИЦ, в което сподели, че му е било по-добре в затвора, отколкото в Локомотив (София). Муши е играл в "Ботев" (Пловдив), ЦСКА, Литекс и в още няколко отбора, но съжалява единствено за престоя си при "железничарите". Нападателят сега носи екипа на Етър, преди дни се разписа при равенството 1:1 със Славия и вече има две попадения за "виолетовите", с които след дни му предстои гостуване на "Левски".
3_22.jpg
БЛИЦ припомня, че 2006 година Муши преживява най-кошмарните дни в живота си, но отново демонстрира мъжество и не се предава. В дискотека в Асеновград той набива неуниформен полицай, който посяга на баща му. Следват 2 месеца в ареста в Пловдив и почти 30 дни в затвора, като сега Саидходжа сподели, че дори там се е чувствал по-добре в сравнение с Локомотив (София). Муши още чака няколко заплати, които му дължат "железничарите", като дори даде клуба на УЕФА.

- Муши, как е положението в Етър?
- Много е добре. Колективът е отличен. Треньорът Сердар Даят е много добър специалист, който си знае работата и се вижда, че играта ни се подобрява с всеки мач.

- Вкара на Славия, но не успяхте да победите (1:1). Какво не ви достигна?
- Радвам се, че отбелязах, но можех да вкарам и още. Съжалявам за изпуснатата победа. Взехме само една точка, а бяхме много близо до трите. В момента нещата в Етър се подобряват. Всички здраво работим и се надяваме час по-скоро добрите резултати да дойдат. От зимата Етър ще има съвсем друго лице.

- Кое те кара да бъдеш такъв голям оптимист?
- Оптимист съм, наистина. Етър го чака светло бъдеще, ще видите. На 100% съм сигурен, че ще имаме друг облик през пролетния полусезон.

- Ще запазите ли мястото си в "А" група?
- Дори и не мисля за изпадане. Мястото на Етър е в "А" група.

- Вече отбеляза 2 гола. Колко още можеш да вкараш до края на сезона?
- Цел номер 1 е Етър да се изкачи в средата на класирането, за да станат по-спокойни феновете - а и ние футболистите. Искам да кажа на привържениците, че правим всичко възможно да побеждаваме във всеки мач. Но понякога ни липсва и късмет. Иначе мисля, че мога да вкарам 15 гола този сезон. Дано съм жив и здрав, а пък ще видим дали ще успея да изпълня целта.

- На кого посвети попадението срещу Славия, вкара на опитен вратар, какъвто е Георги Петков?
- На целия отбор, на феновете, дори и на ръководството го посвещавам. Без съотборниците си няма как да отбележа. Не е толкова важно кой вкарва, важното е да започнем да побеждаваме. Вярвам, че Етър ще отиде в средата на таблицата.

2_18.jpg

- Какво е мнението ти за шефовете?
- Президентът, всички директори и треньорът са доста сериозни хора.

- Треньорът Сердар Даят имаше проблем с феновете след равенството със Славия...
- Не вярвам този, който го е ударил, да е фен на отбора. Атакувал го е някой, който е прекалил с алкохола или с дрогата. Не вярвам истински фен на Етър да скочи да бие треньора.

- Сердар Даят уплашен ли е от случката?
- Не се е уплашил, но тези неща не са хубави. Не трябва да има разделение на българи и турци. Живеем в 21 век и подобни инциденти са недопустими. Аз играх в Кипър, там страшно много мразят мюсюлманите, но не съм имал абсолютно никакви проблеми. Не обичат турците, но никой нищо не ми е казвал. Имах много приятели. Може би, защото постоянно вкарвах голове АЕП (Пафос) и заради това ме уважаваха. Една година бях в Кипър, отличен период изкарах, феновете ме обичаха. Иска ми се да направя така, че същото да се случи и между мен и привържениците на Етър.

- Договорът ти кога изтича?
- Дойдох по времето на Цанко Цветанов и подписах до края на сезона. За други клубове сега не мисля. Ако има оферти, първо ще се консултирам с ръководството. Сега мисля само за Етър, друго не ме интересува.

- Кой е най-големият ти приятел в Етър?
- Всички колеги са ми приятели, най-много се разбирам
с Ахмед Хикмет и Николай Петров.

- Престои гостуване на "Левски"? Може ли да поднесете изненада?
- Отиваме минимум за точка. Знаем, че ще ни бъде много трудно на "Герена", но сме готови да вложим тройно повече усилия от обикновено и може да постигнем целта. Ще се възползваме от загубата им в Разград. Самочувствието им е паднало. Аз като бивш футболист на ЦСКА много искам да ги накажа. Целта ми е да им вкарам и да им задълбоча кризата.

- На кого би посветил гол във вратата на "Левски"?
- Мой гол ще е не само за феновете на Етър, а и за тези на ЦСКА. Имам двоен хъс и съм пределно мотивиран да накажа "Левски".

- Съжаляваш ли за престоите в ЦСКА и Литекс?
- Не, в никакъв случай. Единствено съжалявам, че бях в Локомотив (София). За там съжалявам повече, отколкото, когато бях в затвора.

- Защо?
- Сега не ми се говори повече за тези двуличници. Но наистина ви казвам, че по-добре да съм в затвора, отколкото в Локомотив (София).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА