Навръх 39-ия си рожден ден помощник-треньорът на Лудогорец Станислав Генчев даде интервю за официалния сайт на клуба:

- Честит рожден ден! Посрещате го в необичайна ситуация?
- Благодаря. Ситуацията е повече от необичайна. Не ми се бе случвало подобно нещо досега. Ако има хубава страна на нещата, тя е, че в момента съм със семейството си.

- Какво си пожелавате на връх рождения си ден?
- Най-вече здраве за мен и близките ми. Пожелавам си час по-скоро тази епидемия да премине и хората да се върнат към обичайните си занимания и обичайния си ритъм на живот. Вярвам, че ще се случи. Дано е възможно по-скоро. 

- Къде сте в момента и как прекарвате карантината?
- В момента съм със семейството си във Велико Търново. Ограничили сме контактите до минимум. Не излизаме навън. Не се срещаме с външни хора. Спазваме стриктно дисциплината. Призовавам да го правят всички, за да излезем максимално бързо от тази ситуация. Всеки човек трябва да приеме сериозно този проблем.

- Как ви се отразява новата обстановка на живот в ограничения?
- Трудно е. Не само на мен, но и за всички хора. Но от друга страна се свиква. Моментът е такъв. Нямаме избор. Липсват ми разходките и срещите с приятели. Но най-много ми липсва любимата игра.

- Очертава се минимум месец прекъсване в първенството. Как ще се отрази то върху формата на Лудогорец?
- Прекъсването ще се отрази еднакво зле върху всички отбори. Като не се провежда нормален тренировъчен процес формата на отборите. Но да се надяваме, че паузата ще е само месец. Колкото по-дълга е тя, толкова по-трудно ще бъде за всички. 

- Как ще се развие борбата за титлата след подновяването на първенството?
- Ние сме основен фаворит. Имаме аванс на върха. Надявам се да увеличим разликата пред конкурентите. Но сега по-важно е да се възстанови първенството.

- Как гледате на конкуренцията в efbet Лига?
- Тази година силите на Левски, ЦСКА и Локомотив (Пловдив) са изравнени. Хубаво е, че взехме добър аванс на върха, въпреки че през есента играхме при сгъстен цикъл заради ангажиментите ни в Европа. Имаме добра преднина в класирането. Мисля, че ще я увеличим още, когато се подновят мачовете.

- Върнахте се като помощник-треньор в Лудогорец преди 10 месеца. Бяхте и старши треньор за 3 месеца. Как оценявате този период в кариерата си?
- Първо, бях щастлив да се върна. Благодарен съм г-н Ангел Петричев и г-н Георги Караманджуков, че ме поканиха в Лудогорец. Искам специално да благодаря и на господата Кирил и Георги Домусчиеви за шанса, който ми дадоха да бъда старши треньор. Тук е момента да пожелая бързо възстановяване на г-н Кирил Домусчиев. Трите месеца, в които бях старши треньор ще останат незабравими за мен. Победи в Европа, победи в първенството. Това е мечта за всеки треньор. При мен се случи.
  
- Сега сте асистент на голямо име - Павел Върба. Какво научихте от съвместната ви работа до момента?
- Той е човек със солидни успехи зад гърба си. Идва от друга школа. Всеки ден работа с него е страхотна школа за мен. Имам огромна полза от съвместната ни работа. Изключително полезна е за развитието ми като треньор.