Няколко дни преди мача-реванш от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев отдели от времето си за ТВ+. Пред Красимир Минев той сподели, че вярва в успеха на отбора му срещу Стяуа. Интервюто е взето преди днешното гостуване на Локомотив (Сф), завършило 2:2. Срещата беше от 6-ия кръг на "А" група.  “Ще направим няколко корекции и нещата ще се получат”, смята Дерменджиев. Цялото интервю с треньора можете да видите в неделя от 17:30 в предаването Спорт + по ТВ +.

- Г-н Дерменджиев, имаше ли страх в играта на Лудогорец при гостуването на Стяуа?
- Не. Няма такова нещо. Това са турнирни мачове и трябва да приемем реално нещата. Лудогорец има един стил и този стил сме го градили с Ивайло Петев. Ние сме взимали футболисти, които да играят така както ние искаме – атрактивно и успешено, а не хазартно. Стяуа е добър отбор. Аз искам да попитам нещо. Колко специалисти в България са подготвяли мач от плейоф за Шампионска лига?

- Каква бе целта ви в Букурещ?
- Да не ни отбележат гол, а в същото време да направим така, че ние да вкараме, колкото и малко възможности да имаме. В мача те наистина бяха малко, но едно е на стадиона да гледаш всичко на живо, друго е после да изгледаш записа и да го анализираш. Аз гледах 5 пъти запис на мача и обсъдихме много от ситуациите с футболистите. Ние не сме се защитавали. Играхме така, че да можем да неутрализираме техните силни страни. Имаха положения, но не са ни надигравали. Имаха на моменти индивидуални рейдове на техни футболисти.

- Кое ви попречи да изпълните плана си в Румъния?
- Трябваше да бъдем по-агресивни в атака. Трябваше да се изнася целия отбор и да играем по-агресивно, но не се получи.

- Как подейства на Безяк здравата конкуренция, която ще има в лицето на Хамза? Има ли някакви конфликти?
- Аз съм един от хората, който изрази положително мнение за привличането на Роман. Той си дочака времето да играе и миналата година показа голмайсторските си качества. Той е много добър футболист и голмайстор. Хамза е същият, но са малко различен тип. Юнес може да седи цял мач незабележим и да избухне в неочакван момент. Няма пререкания, няма скандали. Тези, които харесват Роман искат той да играе. Аз също искам да играе, но по време на подготовката той имаше контузия. Участва в малко от контролите преди сезона и неговата форма не е такава каквато беше.

- Какво ви каза Кирил Домусчиев след мача?
- Той е емоционален, но той е един разумен човек. Естествено, че иска неговият отбор да побеждава, но гледа реално. Знае, че има още един мач. Естествено, имаме пропуски, аз също ги виждам. Някои от футболистите играха и под нивото си, но ще направим корекции за реванша и мисля, че ще имаме успех.

- Липсва ли конкуренция на Лудогорец в България?
- Има конкуренция и аз я определям така – ЦСКА, "Левски", "Ботев", Литекс. Това са отбори, които имат история и искат да побеждават. Има конкуренция.

- Как бихте определили футбола, който се играе в първенството ни?
- Слаб.

- В какво ще ви помага Стефан Генов?

- Той има достатъчно опит. Познава добре отборите и аз разчитам на него за това. Както и на останалите в екипра, разбира се. Двамата испанци са много добри треньори. Аз използвам не само мнението и знанията им, но и на терена понякога се допитвам. Преди всяка тренировка всички сме заедно и се обсъждаме нещата.


Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите