Футболист №1 на България за 2012 година Георги Миланов познава отлично обстановката в ЦСКА (Москва), който гостува на Лудогорец днес от 22:00 часа на "Лудогорец Арена". Двата отбора се паднаха в една група в Лига Европа в компанията още на Еспаньол и Ференцварош. 

Българският национал игра пет години в ЦСКА (Москва), записвайки над 100 мача. Сега Миланов е част от унгарския МОЛ Фехервар. 

27-годишният полузащитник даде интервю за БЛИЦ СПОРТ:

- Жоро, очакванията ти за мача в Разград?  
- Ще гледам с интерес. Очаквам оспорван двубой. И двата отбора играят атакуващо. ЦСКА има доста промени от периода, в който аз бях в отбора. Гончаренко разчита на много млади футболисти. Въпреки това ЦСКА има много силен отбор и очаквам да победи в Разград.

- Треньорът Виктор Гончаренко наистина впечатляват с налагането на талантите. И въпреки младостта, ЦСКА (Москва) победи два пъти Реал (Мадрид) през миналия сезон. Как успя да го стори?  
- Да, наистина беше впечатляващо - две победи с по 1:0 не срещу кого да е, а срещу Реал (Мадрид). Това е политиката на ЦСКА (Москва) - да привличат най-добрите млади таланти в Русия. Наистина имат доста качествени играчи и си мислям, че ще се представят на добро ниво в Лига Европа. Имат страхотни фенове, ще се радват на сериозна подкрепа и в Разград. Очаква ни интересен двубой.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

- Игра пет сезона в ЦСКА (Москва) с над 100 мача. С какво ще запомниш престоя си в руския гранд? 
- Бях изключително щастлив през петте години в клуба. Спечелих две шампионски титли на Русия, три втори места. Два пъти и Суперкупата на Русия. Постигнах успехи и съм много доволен. ЦСКА (Москва) ми е на сърцето. Феновете също много ме уважават. 

- Кои са приятелите ти в настоящия състав на ЦСКА?
- Капитанът Игор Акинфеев, Марио Фернандес и Георгий Шенников. Играл съм доста с тях. Имам доста приятели там - не само футболисти, а и треньорите, докторите, хората от управата. С всички съм запазил добри отношения. Само хубаво съм видял петте години в ЦСКА (Москва) - най-големият клуб в Русия. 

- Би ли посъветвал футболистите на Лудогорец с кои играчи на руския тим да внимават?
- Със сигурност добре са ги разузнали и анализирали, така че едва ли имат нужда от моите съвети. Да, имам приятели и в двата отбора, но не съм давал инфорамация нито на Лудогорец, нито на ЦСКА. При "армейците" има две-три имена, с които трябва много да внимават. Фьодор Чалов, който е в много добра форма, бразилецът Марио Фернандес, който е най-добрият десен бек в Русия и в ЦСКА от 2012 г. Той е изключителен играч. Вратарят и капитан Игор Акинфеев също е голяма класа, легенда на клуба е. 

Лудогорец ще бъде доста затруднен. Като българин им пожелавам да излязат от групата. Желая ЦСКА да завършат първи, а Лудогорец втори, за да продължат и двата отбора напред. Все пак голяма част от кариерата ми премина в ЦСКА и е нормално да ги подкрепям. Дали са ми изключително много. Благодарение на ЦСКА (Москва) изиграх около 30 мача в групите на Шампионска лига. Много са ми дали, само спомени, които остават в съзнанието ми.  

- Работил си и с Виктор Гончаренко... 
- Да, добър треньор е. Умее да работи с млади футболисти. Доказа го вече. Гончаренко подмени целия състав от последната шампионска титла (сезон 2015/16). И въпреки това ЦСКА продължава да е всеки сезон в Шампионска лига или Лига Европа. Това показва, че се върви в правилна посока. Желая успехи на бившия ми отбор. 

- Сега си футболист на унгарския МОЛ Фехервар. Стартирахте отлично в първенството с 6 победи в първите 6 мача. 
- Летящ старт, да. Показваме стабилни игри. През миналия сезон като че ли подценихме доста мачове от първенството заради Лига Европа. Сега обаче отпаднахме от Вадуц в квалификациите и сме изключително мотивирани да побеждаваме наред в първенството. Дано продължим отличната серия.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа