Плеймейкърът на Левски Георги Миланов даде интервю пред БЛИЦ TV, в което говори за случващото се в клуба, за националния тим, както и за отборите, през които е преминала кариерата му. Жоро прави много силен сезон със синята фланелка, след като успя по най-бързия начин да се адаптира и да влезе в час на "Герена".

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

- Каква е ситуацията в Левски? Много голям шум се вдигна около членските карти последните дни. Интересът към тях е огромен.
- Това са хубави, положителни неща. Последните седмици се случиха много хубави събития в клуба. Имаме нов Управителен съвет, всички работят за благото на Левски и се опитват под всяка една форма да стабилизират клуба финансово и да подтикнем нашите фенове в цялата страна да помогнат. Знам, че живеем в тежки времена, но всички имаме нужда от тяхната подкрепа и ще съм много радостен, ако кампанията постигне голям успех. Включиха се треньорът и президентът и се надявам постепенно нещата да се оправят и да зарадваме феновете.

- Феновете си задават въпроса - докъде може да стигне Левски в това състояние до края на сезона? Имате ли сили за Топ 6 и за Купата на България?
- Отборът се гради от два месеца и нещата потръгват. Сигурен съм, че с всеки изминал месец ще изглеждаме все по-добре в игрови план. Нормално е да има някой слаб мач, но се стараем и даваме всичко от себе си. Сигурен съм, че в края на сезона ще имаме успех. Работим непрестанно. Не мога да дам гаранции на 100%, но целта ни е ясна и ние се борим за нея.

- Вкара много хубав гол срещу ЦСКА и се нареди до малкото легенди, които са отбелязвали със задна ножица срещу вечния съперник. Защо обаче не успяхте да спечелите дербито с "червените"?
- За мен няма значение как съм вкарал, а е важен резултатът накрая. Те имат доста по-дълга скамейка от нас, влязоха доста по-свежи. Имахме нашите шансове и дадохме всичко от себе си, но не се получи. ЦСКА е в по-добра форма, сработват се вече няколко години и спечелиха мача. Неприятно е, но гледаме напред и искаме всеки следващ мач да подобряваме играта си и точковия актив.

- Как се стигна до твоя трансфер в Левски, който беше доста изненадващ? 
- С оглед на пандемията трябваше да взема бързо решение. Втора година без футбол щеше да бъде много лошо за мен. Получих страхотно отношение и респект от клуба, голямо уважение. И това ме накара да премина в Левски. За мен е важно да съм желан някъде и да съм ценен. Не гледах нищо друго, освен да ме уважават. Футболът е бизнес и много пари, но понякога това не е всичко.

- Изявяваш се много силно от началото на сезона и се заговори, че може да облечеш отново националния екип...
- Националният отбор върви добре в момента. Имаше един слаб мач, но това е нормално. Желая им успех на момчетата. Аз съм концентриран върху изявите си в Левски, да поддържам добро ниво - игрово и кондиционно. Националният обор винаги е бил отворена страница за мен и ако ме повикат, с удоволствие ще облека отново екипа на родината.

- В националния отбор играят близнаци, в Левски има двама близнаци... Дали има шанс ти и брат ти Илия отново да се съберете да играете заедно, както беше в Литекс?
- Всичко е възможно, не мога да изключа това... 

- Да те върна малко назад в твоята кариера. Верен ли е слухът, че си имал разговор с ЦСКА и е имало шанс да подпишеш с "червените"?
- Не обичам да гледам миналото и да говоря за миналото. Това е тема, която не искам да дискутирам. Няма какво друго да кажа.

- А какви спомени пазиш от големия си трансфер в ЦСКА (Москва)?
- Това е отбор, за който мога да говоря само хубави неща. На крехка възраст отидох там, станах шампион на Русия. Само добри думи мога да кажа. Бях много млад и ми беше трудно от 20-хиляден град да отида в 20-милионен. Но показах характер и мисля, че направих много добра кариера в ЦСКА (Москва). До ден днешен показват уважение към мен, което значи, че съм се представил добре. Когато излезеш в чужбина, усещаш каква е действителността и трябва сериозно да работиш. Не трябват само футболни качества, за да успееш.

- След това премина в Швейцария и Унгария. Там как се чувстваше?
- В Швейцария се чувствах много добре, сделката беше за срок само от 4 месеца, но получих тежка контузия и нещата не се развиха по желания начин. Иначе е страхотна страна с добър футбол. В Унгария отидох с по-ниски очаквания, защото беше непозната страна. Но след като повече от два месеца ме искаха, накрая влязоха в Лига Европа и приех. Бях изключително приятно изненадан - страхотна организация във футболно отношение в цялата страна. Бази, инфраструктура, стандарт - много напред. Като игра, като футбол не ни превъзхождат. 

- Кое е най-хубавото място, на което си бил?
- Барселона. Това е любимият ми град и любимият ми отбор. Бил съм няколко пъти там и винаги съм се чувствал много добре. 

- Не мога да не те попитам какви са отношенията ти с Христо Стоичков?
- Много добри. Не е тайна, че поддържаме много топли отношения и се чуваме често с него и в момента. 

- Като фен на Барселона как ще коментираш напускането на Меси и това, че феновете не са доволни от треньора Роналд Куман?
- Беше ясно, че един ден Барса ще бъде без Меси. Жалко е да гледаме Меси с друга фланелка, но нещата там са много дълбоки и ние няма как да ги коментираме.

- Имаш ли истински приятели извън футбола и колко са те?
- Мога да кажа, че имам. Малко са, защото съм обран като човек и преценявам на кого мога да разчитам. През годините съм запазил едно ядро от малко, но качествени хора около мен.

- Забравяш ли бързо лошото, което някой ти е причинил?
- Да, аз не съм злопаметен. Просто ги игнорирам. Това е.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Видео: Съйко СЪЕВ