Феновете на ЦСКА стигнаха до невиждано самоунижение. В деня, в който на практика стана ясно, че клубът им се разпада, те си намериха повод за радост и посрещнаха с аплодисменти и скандирания Славия и специално Георги Петков преди контролата във вторник, спечелена от "белите" с 3:1. Вратарят засенчи с присъствието си дори легендата Христо Стоичков и остана потресен от любовта на трибуните, въпреки че през годините същата агитка го засипваше с псувни и обиди. Сиромашката радост на привържениците на ЦСКА обаче по-скоро разсмя вратаря и предизвика у него съжаление към феновете на отбора. От интервюто, което Петков даде за „Меридиан Мач" преди да тръгне за лагера в Банско, категорично прозира, че въпреки, че отне титлата на "Левски", той в никакъв случай не е станал приятел на „армейците". Бившият национал продължава да е безкомпромисен в изявленията си срещу този клуб.

- Георги, как прие „червената" любов преди контролата с ЦСКА?

- Направо съм шокиран. Не вярвах, че цесекарите могат да паднат толкова ниско. Те не подкрепяха своя отбор, а скандираха името на нашия... Представям си колко им е тежко, че да се радват на другите. Ясно ми е, че нещастието за "Левски" е щастие за тях, но това е направо жалко.
 
- Показа ли прословутия си жест с мустака при смяната си, както някои от техните привърженици твърдят във форумите?

- Не. Сигурен бях, че след тези скандирания и подкани ще има „червени" журналисти, които ще ме „видят" да правя жеста, но съм готов да се закълна, че не съм го правил. След смяната се прибрах в тунела. Не бих тръгнал да правя кефа на цесекарите. Това с жеста вече го изясних. Всичко си остана на „Герена" след края на мача с "Левски". Болно ми е за „сините" фенове, че не можаха да празнуват титлата, но пак ще повторя, че аз не се чувствам виновен. Реагирах емоционално само срещу един определен човек, обичам Левски и левскарите. Моята футболна любов си остава синя.
 
- А как ще коментираш прегръдката с Христо Стоичков преди мача? Той даже и пред Наско Сираков изрази, че ти симпатизира след „хикса" на „Герена" в последния кръг.

- Със Стоичков се познавам и се уважаваме от времето, когато работихме заедно в националния отбор. Няма как да не се поздравим или да откажа да му подам ръка например. Той е приятел и с Наско Сираков, за когото левскарите говорят даже със страхопочитание. Този поздрав няма нищо общо със сиромашката радост на цесекарите. Съжалявам ги заради нея.
 
- И все пак предпочиташ ли скандирания от сорта на „Урсула" и безкрайните обиди, с които те засипваха по време на дербитата?

- На никого не му е приятно да го обиждат, но в случая, да. Щом става въпрос за „сини" и „червени", предпочитам последните да ме обиждат, а не да ми скандират името. Неведнъж съм ги побеждавал на терена и съм ги докарвал до бяс. Тогава бях по-щастлив. По-неприятно е, когато обидите идват от левскарите, но и тях в момента ги разбирам. Аз обаче винаги ще си остана един от тях, защото заедно сме изживели велики моменти.
 
- След връщането на Сираков в клуба възможно ли е скоро болката от миналия сезон да бъде излекувана с евроуспехи, титли, купи?
- Това бе най-правилният ход. Без Наско не си спомням "Левски" да е печелил титла в последните години. Даже за тази през 2009-а той има принос, защото много от играчите бяхме дошли по негово време. Сигурен съм, че през новия сезон "Левски" ще е по-силен и по-постоянен. Искрено им желая успех и дано не се налага да решават съдбата си в последния кръг.
 
- А мислиш ли, че и Славия ще е по-добра през новото първенство?
- Да. Видяхте в мача с ЦСКА, че вече не само не им отстъпваме, но ги превъзхождаме. Надявам се да постигнем повече победи, и то в дербитата. На първо време обаче трябва да се утвърдим сред първите седем в класирането. Конкуренцията става много по-голяма с новия формат на първенството.
 
- Как ще коментираш смяната на Вили Вуцов? Остана ли нещо скрито-покрито покрай мача с Левски и последвалата треньорска рокада?

- Не. Крайно време е да спрете да търсите интригите. Само изкривявате нещата и хората не знаят на какво да вярват и какво да мислят. Не мога да коментирам ръководството. Така са преценили и явно се надяват да е за добро. Уважавам Вили и всички треньори, с които съм работил, но аз не мога да коментирам защо са го сменили. Очевидно е, че шефовете не са доволни от резултатите, за които голяма вина носим и ние футболистите.

- В момента кой е треньорът на Славия - Асен Букарев или Венци Стефанов?

- Всички знаете името на нашия треньор, няма смисъл от провокации. Бука-рев е човекът, който работи с отбора, и искам да ти кажа, че футболът му е много ясен. Надявам се скоро всички да се убедят в потенциала му.
 
- Как се разбираш с играчи като Тодор Янчев и Христо Янев?

- Знаем се отдавна. Били сме дълго време съперници, но извън терена не е имало напрежение между нас. Сега сме в един отбор и мисля, че и двамата ще са много полезни на Славия. Изключителни футболисти са и са мъжки момчета. В ЦСКА само могат да съжаляват, че двамата не са сега при тях.

- Как ще коментираш развръзката около участниците в евротурнирите и техните съперници?

- "Ботев" заслужаваха да играят в Европа с отбора и организацията, която изградиха. Желая им успех. Казахстанският футбол се развива, особено на клубно ниво, но мисля, че все още нашите отбори са фаворити срещу тях. Същото важи и за босненците, които очакват "Левски" и "Ботев" във втория предварителен кръг. Много искам да не се повтаря срамното представяне от миналата година. Лудогорец също има немалки шансове срещу Слован (Братислава). За мен най-трудна изглежда задачата на Берое. Те нямаха никакъв шанс при жребия и изтеглиха може би най-трудния възможен вариант. Апоел (Тел Авив) би бил фаворит срещу всеки български отбор. Дано обаче нашите имат късмет и поднесат изненадата.