Защитникът на Лудогорец Георги Терзиев е доволен, че шампионите се паднаха срещу Милан на 1/16-финалите в турнира Лига Европа. Първият мач е в Разград на 15 февруари, а реваншът на 22 февруари в Милано.

Бранителят сподели в интервю за БЛИЦ СПОРТ, че той и съотборниците му са искали именно "росонерите" за съперник. Терзиев говори и за предстоящия 1/4-финал за Купата на България с ЦСКА (в четвъртък от 17:30 часа):

- Като кошмарен ли определяте в Лудогорец жребия, след като се паднахте с един от най-трудните противници - Милан?
- Не е кошмарен, идеален е. Да, Милан е много сериозен отбор, но наистина искахме да се паднем точно срещу тях. Така и стана, за което сме доволни. 

- Защо предпочитахте точно Милан, а не примерно напълно преодолимите Аталанта и Виктория Пилзен?
- Повечето в отбора искахме някой гранд, срещу когото не сме играли. Говорехме си, че Милан е отличният вариант. Не желахме Арсенал и Лацио, тъй като вече играхме с тях. 

- Как определяш шансовете ви срещу Милан, който е седемкратен носител на КЕШ?
- Наистина са изключително титулуван клуб. Шансове винаги има. Надявам се в Разград да измъкнем добър резултат в първия мач.

- Предимство за Лудогорец ли е, че ще приеме Милан на "Лудогорец Арена", а не на "Васил Левски" в София?
- Сигурен съм, че стадионът ще е препълнен. Да, в София щеше да има повече хора, но в Разград ни е по-добре. В нашия дом играем по-силно и по-успешно. 

- Какво трябва да промените в представянето си до мачовете с Милан?
- Треньорите трябва да кажат. На първо място е важно да направим добра подготовка. Мачът с Милан ще е един от първите ни за 2018 година и ще бъде много важно как ще се представим в предсезонните контроли. 

- Следиш ли представянето на Милан? Сигурно знаеш, че се представят колебливо в Серия "А" този сезон, в момента са на седмото място.
- Да, знам, че се представят колебливо, но до мачовете ни със сигурност ще бъдат с коренно различно лице. Милан направи сериозни трансфери последните две години, а и тази зима очаквам да се подсилят с поне две-три класни попълнения. Тепърва ще ги разузнаваме. А и сега мислим за предстоящите мачове с Пирин днес и срещу ЦСКА.

- Ще успеете ли да елиминирате "армейците" в четвъртък?
- Който е по-добър - той да победи. Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев много точно каза, че срещата в четвъртък ще бъде като финал. Един мач е, всеки иска да спечели. Адреналинът е много голям. ЦСКА е основният ни конкурент за шампионската титла. Надявам се да има условия да се получи истинско дерби в четвъртък. В такива дербита и двата отбора имаме респект един към друг.

- Оставаш ли в Лудогорец след Нова година предвид това, че си резерва?
- Щом има трансферен прозорец, всичко е възможно. Боря се ежедневно за мястото си - на всяка тренировка и всеки мач. Конкуренцията в Лудогорец е много голяма.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ ПРЕДСТАВЯ ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ЕВРОПА
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗOН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018