ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Героят от САЩ`94 Емил Кременлиев празнува рожден ден вчера. Легендарният защитник навърши 54 години. Празникът му обаче беше помрачен от грозен инцидент на футболния терен - мястото, където Кременлиев е давал всичко от себе си за отборите, в които е играл, най-вече за националния ни тим. И продължава да го прави с надеждата, че някои ден отново ще имаме футболни успехи. Този път обаче горчилката у него е огромна. 

Кременлиев разказа за скандал, който се е разиграл в контролата на тима, който води. Специалистът е наставник на юношите на Арда до 18 години, състезаващи се в първенството при старшата възраст в пловдивската група.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Приехме да гостуваме на ОФК Хасково за контрола. Аз разчитам на юноши, предимно на 16 и 17 години. С колегата Емил Ангелов, който е треньор на Хасково, се разбрахме и те да играят с млади момчета. Мачът започна нормално, първото полувреме нямаше ексцесии. Водехме с 1:0 на почивката. Преди започването на второто полувреме обаче някои от моите момчета видяха, че загряват опитни футболисти, които са от втория отбор на Хасково, състезаващ се в "А" окръжната група. Говорим за футболисти на по 30-40 години. Усетих, че се появи тревога в моите момчетата. "Тренер, ще влизат големите", обърна се към мен един от юношите ни, очевидно притеснен", разказа Кременлиев пред БЛИЦ. 

"Отчитам за моя грешка, че позволих контролата да продължи, след като за домакините заиграха опитни футболисти. Предварително с Емо Ангелов се бяхме разбрали и те да бъдат с юноши, а не да пускат големи мъже. В началото на второто полувреме влязоха трима-четирима опитни футболисти. Единият от тях направи скандала. Казва се Юли Шекеров, познат е в областта. Говорим за двуметров мъж, мускулест, с брада, като мутра. Гледаше страшно и изглеждаше страшно. И след като започна второто полувреме ние успяхме да вкараме още два гола и поведохме с 3:0, макар че бяхме с момчета на 16 и 17 години.

Това явно изнерви домакините и най-вече този Юли Шекеров. Tой тенденциозно контузи нашия централен защитник, който е родом от Хасково. Контузи го така, че момчето не можа да продължи. Правя смяната и в този момент вратарят ни, който пази първото полувреме, отиде заедно с още един от играчите ни да помогнат на контузения, защото не можеше да ходи сам и се наложи да го придружат до съблекалнята. В този момент обаче Шекеров започна да ръкомаха, отиде към вратаря ни Дженк Якуб и му се нахвърли с шамари и юмруци. А момчето е само на 16 години, много грозно... Нямам думи просто. Гледката уплаши моите момчета. Благодарен съм на Емил Ангелов, че веднага отиде и укроти Шекеров. Нашият вратар щеше да отнесе още по-голям бой, ако Бабангида не се беше намесил. Тогава вече прекратих мача, а трябваше да го направя още на полувремето", коментира още Емил Кременлиев.

"След това прибрах момчетата в съблекалнята, която е два на два метра - в един фургон. Двете съблекални са една до друга. Чухме как Шекеров крещеше в тяхната. Момчетата ми се уплашиха и не смееха да излязат навън. Шекеров се гневеше, че аз не съм бил научил моите футболисти да го уважавали. Наистина не съм запознат с футболната му кариера и не знам какви са тези негови претенции... Той ми вика: "Абе, ей, ти на това ли ги учиш? Искам уважение". Смея да твърдя, че съм научил момчетата що-годе да играят приличен футбол. След това Емил Ангелов дойде до нашата съблекалня и ми гарантира, че можем да излезем и да си тръгнем от стадиона без проблем. Но това, което се случи, наистина е грозно - да пребият 16-годишно дете...", разочарован е Кременлиев.

"Футболът беше абдикирал в региона. Появи се Арда, после Крумовград и футболът се върна. Истината обаче е, че децата не искат да тренират. Ходя да им се моля да идват на стадиона. Някои деца предпочитат да отидат на море, вместо да тренират. За въпросната контрола с Хасково също се молех на някои играчи. Едно от децата искаше да отива на море с родителите си, но успях да го навия да остане за мача и след това да замине. Друг от талантите ни пък като видя каква е ситуацията - си хвана чукалата и каза, че повече няма да тренира. И защо да тренира, след като излиза някакъв срещу тях и ги бие. Опитвам се да ги запаля да играят футбол, но е много трудно. Болката ми е голяма. Кое дете ще предпочете да го бият някакви чичковци по терените, след като може да стои вкъщи пред телевизора с кока-кола и чипс", коментира още легендарният защитник. 

"Проблемът наистина е огромен. Тези деца, вместо да ги учим играят футбол, ние ги бием... След грозната случка ме питат: "Треньор, защо ни бият?", и аз ставам безсилен. Просто няма какво да им кажа, мълча, срамувам се", добави разочарованият Емил Кременлиев.

"За рождения ден си пожелавам първо да съм здрав - цялото ми семейство и приятелите. Всички да сме здрави. И никога повече да не ставам свидетел на подобни случки", завърши треньорът на юношите на Арда.

Гостуването на Кременлиев в подкаста БЛИЦ Live през декември миналата година: 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!