Полузащитникът Георги Чакъров се превърна в герой за Дунав (Русе) при гостуването на Банско от 9-ия кръг на "Б" група. Юношата на "Левски" влезе на смяна за тима на Веселин Великов и малко преди края на двубоя се разписа за 1:2, донасяйки трите точки на "драконите", които оглавиха класирането. В интервю за БЛИЦ Чакъров каза, че трудните мачове за Дунав тепърва предстоят. Халфът се надява, че добрите резултати ще продължат и русенци ще се класират в "А" група.

- Трудно ли стигнахте до победата в Банско?
- Изключително трудно дори. Взехме трите точки с голяма доза спортен шанс. Теренът в Банско не отговаряше на съоръжение, което е лицензирано за професионален футбол. Лошите условия изравниха силите, но все пак до последно ние бяхме отборът, който повече желаеше трите точки. Радвам се, че трудът ни беше възнаграден и оправдахме дългото пътуване за този мач.

- Чувстваш ли се герой, след като отбеляза малко преди края и взехте трите точки?
- Чак герой не се чувствам. Футболът е колективна игра, но определено имах нужда и заслужавах този гол след тежкото начало на сезона за мен. Имах контузии, наказания... Благодаря на семейството за подкрепата и посвещавам победния гол срещу Банско на баща ми Васил. Да ми е жив и здрав, обещавам, че ще продължа да го радвам.

- Готови ли сте да атакувате класиране в "А" група?
- Смятам, че сме подготвени и при малко повече късмет в оставащите мачове от супер изравненото първенство в "Б" група, мисля че ще бъдем един от основните претенденти за първите две места.

- Само Поморие ли ви е конкуренция за първото място?
- Поморие, Локомотив (Горна Оряховица) и Верея - тези отбори мисля, че ще останат в битката с Дунав за местата, даващи право на промоция и бараж. Дано накрая цяло Русе ликува.

- Огромен брой зрители посещават домакинските ви мачове. При гостуванията имате ли мощна подкрепа?
- Русе е голям футболен град и определено се радваме на мощна подкрепа от феновете. Следват ни и в гостуванията, за което целият отбор сме им изключително благодарни. Аз и съотборниците ми даваме всичко от себе си, за да ги радваме. Искам да продължим да сме така обединени и успехът ще дойде, убеден съм.

- В сряда ще се тегли жребият за Купата на България. Имате ли предпочитания и ти като юноша на "Левски" искаш ли да се паднете точно срещу "сините"?
- Аз съм закърмен с идеята "Левски". Левскар съм, не го крия. Макар и на "Герена" сега да не са добре нещата, "Левски" си е "Левски". Изключително много ще се радвам, ако се паднем точно срещу тях, тайничко се надявам това да се случи. Това ще е идеална възможност да си сверим часовниците и да се опитаме да зарадваме града.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

______________1.jpg