Официалният сайт на волейболния ЦСКА публикува интервю с Александър Попов, който съобщи, че "армейците" имат големи проблеми. Клубът е останал без основния си спонсор. 

Според наставника основният проблем е, че зала "Армеец" вече е съборена, а залата, в която отборът тренира в момента - "Васил Симов", е с неясно бъдеще, което отказало главният спонсор Мариан Колев от наливането на пари в клуба.

- Сашо, здравей. Първенството започва, но информация за ЦСКА няма никъде. Какво става?
- Така е, наистина. От края на миналия сезон наложихме медийно ембарго. Причината е, че в началото на юни месец основният ни спонсор „Хиполенд“ се оттегли, а г-н Мариан Колев, президент на фирмата, напусна ръководството на клуба. Извън прожекторите, в изминалите четири месеца се опитахме да намерим решение на възникналите проблеми. Донякъде успяхме, но в момента изпитваме сериозни затруднения.

- Каква е причината за решението на „Хиполенд“, последните години клубът се стабилизира, успявахте да печелите и медали.
- Г-н Мариан Колев е голям наш приятел и цесекар. Причините, които изрази не са нито спортни, нито финансови. За жалост, в изминалите три години, в които „Хиполенд“ бяха в клуба, зала „Армеец“, дом на ДЮШ на ЦСКА от 50 години, ни беше отнета и вече е съборена. Зала "Васил Симов" е с неясно бъдеще. Г-н Колев ни обясни, че не вижда смисъл да инвестира в селекция, при положение, че има такива проблеми със залите, в които се провежда нашата спортна дейност.

- Появиха се новини в медиите, че много състезатели от мъжкия отбор са напуснали ЦСКА.
- Всеки има право на избор. От миналогодишния ни отбор 10 състезатели вече не са в клуба. От друга страна тези, които останаха проявиха изключителна лоялност към ЦСКА. Точно сега е моментът да се види и резултатът от работата на школата ни за последните няколко години и да наложим няколко талантливи млади състезатели в мъжкия отбор.

- Има предположение, че положението в клуба е толкова тежко, че вероятно мъжкият отбор няма да влезе във финалния плейоф.
- Смятам да разочароваме тези специалисти.

- А оттук нататък как ще се справите? Все пак ЦСКА е най-големият волейболен клуб в България, имате женски, мъжки и 10 детски отбора. Как ще продължите?
- Като че ли забравихте, че преди няколко години овладяхме далеч по-тежка криза. Ако не получим удар в гръб, отново ще успеем. Ще дадем пресконференция, на която ще представим проект, който подготвяме в продължение на половин година.
cskavolley.org