Защитникът на Славия Андреа Христов е голямата изненада в състава на селекционера Георги Дерменджиев. Специалистът обяви преди часове на кои футболисти ще разчита за контролата с Беларус на 26 февруари. 

20-годишният младежки национал е пред дебют за "А" тима на България, след като до момента беше основна част от юношеските националния гарнитури. Христов даде интервю за БЛИЦ: 

- Анди, честито! Вече си част от "А" националния отбор. Кога разбра за повиквателната?
- Тийм мениджърът на клуба Светльо Костадинов ме уведоми вчера. Тогава разбрах, че съм повикан.

- Каква беше реакцията ти?
- Не крия, че не го очаквах. Но е много хубаво да те повикат в националния отбор, страхотно е. Мислех, че само за младежкия тим ще бъда повикан, предстои ни евроквалификация с Естония на 29 март. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Появиха се информации, че брат ти Петко ще бъде повикан от Дерменджиев, но в крайна сметка избраният си ти...
- Да, брат ми беше повикан, но от италианския му клуб Бишелие (б.р. - играе за този тим под наем от Фиорентина) не го пуснаха. Така стана, че аз съм в националния сега, готов съм винаги да помагам. 

Близнаците Андреа и Петко Христови са основни играчи на младежкия национален отбор:

- Селекционерът Георги Дерменджиев вече разговаря ли с теб? 
- Не сме имали разговор. Беше в Турция на една от контролите ни. Тогава разговаря с Венци Стефанов. Аз играх десен бек. Треньорът Златомир Загорчич напоследък залага на мен най-вдясно на защитата. Знаете, че съм централен защитник, но съм готов да играя, където ме сложат.

- Какво искаш да постигнеш със Славия този сезон и мястото ви в Топ 6 гарантирано ли е? 
- В съблекалнята си говорим, че имаме добър шанс за шестицата. Играем мач за мач. Не ни е зададено като цел да се класираме в шестицата, но мисля, че ще успеем. Имаме хубав отбор, в Славия са събрани футболисти с качества.

- Беше няколко месеца в Козенца, сигурно пак мислиш за трансфер в чужбина?
- Да, има някои неща, но нищо конкретно към момента. Може и да замина отново в чужбина. Остават десетина дни до края на трансферния прозорец в Русия и Полша. Ще видим какво ще стане. 

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ