ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият национал Георги Петков е най-възрастният действащ играч в професионалния ни футбол. Жоро вече е на 47 години, а сега очаква да подпише нов договор със Славия. 

Ексцентричният вратар винаги е бил интересен събеседник, но рядко се навива да говори. Ветеранът наруши мълчанието и направи смразяваща изповед пред БЛИЦ TV, разказвайки как живее втори живот. Дори два пъти в годината прави курбан за здраве.

В богатата си кариера Петков имаше сладки мигове не само с "белите", а и с Левски. Със "Синята приказка" на Станимир Стоилов участва в групите на Шампионска лига и достигна до четвъртфинал в Лига Европа.

Петков говори откровено по много теми пред БЛИЦ TV:

"Във форма съм, тренирам, не пропускам тренировка. Гледам да правя всички натоварвания, да не се скатава. Може би и това ме държи. Мускулите, краката ме държат, помагам с каквото мога и се радвам, че още мога да играя. Добре се чувствам физически, участвам във всички тренировки и това ме държи в кондиция. Дай Боже да нямам контузии", коментира Петков.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

До колко години иска да играе? (1:35 минута)

"В момента нямам договор, подновяваме го сезон за сезон. Сигурно скоро ще подписа. Други отбори да не ми звънят. Вече 21 години съм в Славия, никога не сме разговаряли за пари, заплата или бонуси. Каквото са ми казали хората, съм се съгласявал" (2:00 минута) 

"С жена ми докато нямахме дете, гледахме по друг начин на живота, обичахме дискотеките. Но в един момент си седнах на гъ*а, както се казва, и се замислих защо да не продължа това дълголетие с един режим. След това се роди дъщеря ни Елия. Лягане в 21-21:30 часа, ставане в 6:30 часа" (3:25 минута)

Как се запознава със съпругата си Роси преди 26 години? (4:20 минута)

"Да, шегаджия съм, обичам майтапите, но не на терена. Понякога не ми е приятно и това, което съм правил по терените, но искам да подчертая, че спортната злоба няма как да я изкореня от себе си. Много мразя да губя. Не приемам загубите, дори и на тренировка" (5:00 минута)

"Със сигурност съм ги псувал..." (6:00 минута)

"Няма добавки. Не взимам допинг, знаете, че ни тестват. Аз не закусвам, някои го приемат за плюс, други за минус. Първото ми хранене е на обяд. Вечерята е около 18-18:30 часа" (8:10 минута)

Какво качва винаги в багажника на автомобила си, когато пътува за лагерите на отбора, тъй като заради аерофобията не лети със самолет? (8:50 минута)

"Една наливна бира мога да изпия за 4-5 месеца. Промених доста неща от живота си преди доста време. Преди като играех в Левски победите бяха през 2-3 дни, не крия, че тогава употребявах алкохол, но след мачове може" (9:42 минута)
 

Най-сладките мигове в кариерата му (10:20 минута)

"Тодор Батков беше подведен след мача със Спортинг (Лисабон). Обвиниха ме, че съм играл симулативно. В Лисабон отидохме на разходка, не знам дали имахме и атака тогава. Паднахме 0:5, но както и да е. Не съм злопаметен, не сърдя на никого. Имах договор за още 2 години, но след като стана това нещо, повече нямах работа на "Герена" (10:48 минута)

"Сега нямам проблем с Батков, говорили сме си много пъти" (12:45 минута)

"Със Светльо Вуцов винаги е интересно, знаем кой е баща му. Малко или много е прихванал нещо от Вили. Постоянно си го бъзиках. Баща му като ми беше треньор на Славия, Светльо беше малък и всеки ден стоеше в моята стая, все ми вземаше нещо и го носеше на татко си. Гонил ми е топките на тренировките" (16:30 минута)

За бавенето на времето и хващанията за кръста (18:12 минута)

"Нямам големи спомени след случилото се. Събудих се при семейството ми в болницата. Много съм благодарен на Славия за организацията, която направи с ВМА. Успяха бързо да вляза в час. Имах болки в главата, във врата, бях обездвижен с шина. Със сигурност Жорди Кайседо не е искал да го направи. Да, абсолютно - живея втори живот. Онзи горе ми помогна да съм сред хората и да продължавам да играя. Защото имаше и такъв момент, че докторите можеха да ми кажат, че трябва да спра" (21:00 минута)

"Имам и други тежки контузии - счупен крак, счупена ключица, менискуси" (23:08 минута)

"Всяка година майка ми и баща ми правят курбан за мое здраве за счупения ми крак, а аз правя за случая с Кайседо" (24:00 минута)

Намрази ли Левски след скандала с Батков и какво каза за закачката му с феновете на "сините"? (24:20 минута)

"Имам приятели в Левски, дори ходя понякога и на мачове" (26:00 минута)

"2013 година не ги спънах само аз за шампионската титла. Когато аз съм на вратата, никой да не очаква даром нещо, така съм научен" (26:12 минута)

"Не само съм се извинявал на левскари, понякога ги и бъзикам. Шегуваме се, нормални са тези неща" (27:00 минута)

"Обичам да ходя за риба с приятели - в Гърция, на язовира в Цигов чарк. Хващал съм към 20-килограмов сом. Дори в една лодка с шеф на Левски", обясни Петков и каза с кой от директорите на "сините" лови риба. (27:20 минута)

"Родом съм от Пазарджик, баща ми и майка ми са там. Аз повече стоя на Виноградец - село близо до Пазарджик. Там си направих къща, има двор с райграс. Обичаме да сме там със семейството - на чист въздух. Садя домати и краставички" (28:16 минута) 

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ