Григор Димитров ще започне днес от 12:00 часа участието си на турнира в Барселона. Българинът излиза срещу испанеца Томи Робредо. Гришо даде интервю пред официалния сайт на състезанието, в което говори за предстоящия двубой, чувството отново да се завърне в Барселона - мястото, където преди години живееше и тренираше, както и за комплимента на Рафаел Надал, че един ден може да стане №1 в ранглистата.

-Григор, ще играеш срещу Томи Робредо, а това ще е както първият ти мач срещу него, така и на АТР турнира в Барселона. Как се чувстваш преди този двубой?
- Много съм щастлив, че отново съм тук. Живях в Барселона допреди четири години и винаги е хубаво, когато се завърнеш отново. Чувствам този турнир до известна степен като домашен. Томи е страхотен тенисист. Много е опитен и наскоро спечели турнир на клей. Много опасен играч е. Искам просто да се забавлявам на корта, което за мен е най-важното нещо.

- Спечели няколко турнира тук в Барселона, когато беше много млад. Би ли ни разказал какви спомени пазиш?
- Първият ми фючърс, който спечелих, беше в Барселона. Мисля, че беше във Валдореш. Винаги пазя специални спомени оттук. Тренирал съм дори в този клуб, така че познавам обстановката, но на АТР тура играта е съвсем различна и се надявам, че ще мога да се представя добре на този турнир.

- В Монте Карло достигна до четвъртфиналите, където много затрудни Надал и беше близо до победата. След мача Рафаел Надал каза, че може би един ден ти ще си следващият №1. Как се чувстваш след подобни комплименти? Добавят ли допълнително напрежение на раменете ти?
- Разбира се, но към този момент това все още не се е случило. Това е нещо, за което трябва да работиш. Разбира се, хубаво е да чуваш това от Рафа и да получаваш подобни комплименти, но Монте Карло за мен е един турнир, на който постигнах успех, но той вече приключи. Надявам се, че ще продължа по същия начин и защо пък не, един ден да не достигна до върха.

- Също така те наричат "Бейби Федерер". Как се чувстваш относно този комплимент? Мислиш ли, че си следващият Федерер или може би искаш да приличаш малко или много на него по отношение на тениса?

- Винаги съм искал да се утвърдя като тенисист със собствена индивидуалност. Разбира се, има известни прилики, но всеки иска да развие на максимум играта си. Той е постигнал много и даде много на тениса, но мисля, че новото поколение идва и да се надяваме, че всеки от нас ще допринесе с нещо ново. Сравненията винаги ще ги има, но е хубаво да изградиш свой собствен стил./БЛИЦ

Превод tenniskafe.com