Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Григор Димитров отстрани Маркос Багдатис с 6:3, 6:4 в дебюта си на Мастърса в Рим. След мача българинът даде пресконференция, на която беше попитан и за впечатляващата победа над Новак Джокович на турнира в Мадрид. Димитров излиза във вторник срещу Ришар Гаске.

- Григор, как се чувстваше на корта? Беше ли толкова уверен колкото в Мадрид?
- Пристигнах вчера следобед и след това тренирах за около час. Не е никак лесно да играеш срещу Маркос Багдатис. Мачове като този никога не са лесни и се радвам, че се представих много силно.

- Когато постигнеш толкова голяма победа като твоята срещу Джокович, доколко важно е да продължиш напред или пък е добре да пазиш спомена, който да ти даде допълнителна увереност?
- Много е важно да знаеш, че следва нов мач, след като се събудиш на другата сутрин. Все още съм много щастлив, но в същото време не осъзнавам напълно какво точно се случи. Сега просто трябва да го приема и целта ми е да трупам победи срещу други тенисисти. Всяка седмица ще си спомням за тази победа, за да ми дава увереност, но мисля, че също така е много важно да останеш здраво стъпил на земята.

- От доста време те наблюдаваме - откакто спечели Уимбълдън при юношите. Понякога очакванията могат да бъдат много сериозни и хората да искат да видят голяма победа като тази, както и много силен сезон.
- Нещата се случват, когато трябва да се случат. През последните няколко месеца, в академията в Швеция, тренирах здраво, преследвайки първата си голяма победа. Винаги искам да постигна още и още, а за да успее човек, трябва да бъде наистина концентриран. Очакванията са различни, но в момента съм много щастлив и ще се опитам да продължа да играя добре. Също така се надявам да се опазя от контузии.

- Да поговорим за Гаске. Какво си спомняш от мача ви на Ролан Гарос?
- Беше тежък мач, а аз имах крампи. И преди това съм играл срещу Ришар. Той е доста опитен и предполагам ще е много труден двубой, но в същото време го очаквам с нетърпение.