Една от звездите на германския шампион Борусия (Дортмунд) Кевин Гроскройц даде интервю за таблоида “Билд”, в което говори за очакванията си през новия сезон както за Бундеслигата, така и за Шампионската лига. Халфът изрази надежда, че ще получи и повиквателна от Йоахим Льов за националния отбор на Германия.

Цялото интервю с Кевин Гроскройц:

- Дортмунд привлече Марко Ройс за 17,1 милиона евро от Мьонхенгладбах. Страхувате ли се, че може да седнете на резервната скамейка?

- Винаги давам пълна газ. Играя непрекъснато в продължение на 3 години, искам отново да играя и ще направя всичко за това. Искам да се отплатя за всичко на Юрген Клоп.

- Виждате ли се и в националния отбор при Йоги Льов?

- Естествено, че се надявам на повиквателна. Трябва да показвам на терена всичко и тогава надявам се, че ще бъда възнаграден.

- Ще стане ли Борусия по-силна с Ройс в състава си?

- За съжаление загубихме Шинджи Кагава. Аз обаче се радвам много за Марко. Той пасва перфектно към нас и ще подсили сериозно отбора.

- Трябва ли другите от Бундеслигата отново да се страхуват от Борусия?

- Ние отново сме изключително силни! Искаме да покажем футбол, изпълнен със страст и честност. С новите попълнения ще получим още повече качество.

- Ще стартира ли този път Борусия по-добре в Шампионската лига?
- Ние искаме на всяка цена да спечелим повече точки. Непременно трябва да стигнем 1/8-финал. Искаме да ядосаме истински топклубовете. Мисля, че сме достатъчно опитни за това.

- Дубълът от последния сезон въобще може ли да се подобри?

- Когато гледам снимките, кожата продължава да ми настръхва. Шампиони с 81 точки и носители на купата на страната. Този сезон беше нещо историческо.

- Може ли бившият играч на Дортмунд Матиас Замер да инжектира в Байерн гена на Борусия и да ги изведе до титлата?
- Замер е супер човек. Той е специалист във футбола и може да повлияе с нещо. Той ще работи със страст и цялото си сърце там. Харесвах го още като играч на Борусия. Той винаги даваше всичко от себе и се хвърляше в всяко единоборство.

- Вие казахте веднъж, че бихте си татуирали емблемата на Борусия. Ще стане ли това реалност при следваща титла?
- Първо трябва да спечелим още една титла. Не е изключено. Може да се случи.....