"Предпочитам да работя още дълго време в чужбина", призна бившият треньор на Черно море, Берое и "Левски" Илиан Илиев. В интервю зa TV7 специалистът, който за последно води анголския Интерклуб (Луанда), изрази недоволството си спрямо начина на работа в България.

"Предпочитам да работя още дълго време в чужбина. В България след първия вик "Оставка" се озоваваш извън клуба", коментира Илиев, който прекара 13 месеца начело на Интерклуб. Компания в Африка му правеха бившият полузащитник на Берое Петър Костадинов и екснационалът Здравко Здравков - Фози.

"В началото бяхме скептично настроени, но след първите месеци останахме изненадани от организацията, от желанието за работа, за развитие и от огромния потенциал на африканските футболисти", разказа Илиев.

Той отказа да назове конкретната причина да напусне анголския клуб, но формално в повод за това се превръща една реплика на президента: "Аз ти плащам заплатата и ще правиш каквото ти кажа".

Илиев е на мнение, че разликите между българския и африканския футбол не са чак толкова много. "Мога да отбележа само, че там не се е работило особено много в тактическа насока, докато при нас от малки се започва с това. И там, и тук бързат да се постигат някакви успехи, а основата я няма ", завърши носителят на Купата на Португалия с Бенфика.