Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Публикуваме втората част от интервюто, което Ива Екимова даде за БЛИЦ. В първата комуникационният експерт говори основно за Мондиал 2018. Разпитахме Ива и по други теми, включително за родния футбол: 

- Как си обясняваш модата с влечението на голяма част от родните футболисти към плеймейтки и манекенки? 
- Далеч съм от мисълта да обобщавам и да слагам общ знаменател. Преди всичко – всяко правило си има изключения. Пример за това са Илияна Раева и Наско Сираков, Борислав Михайлов и Мария Петрова, Христо и Мариана Стоичкови, Димитър Бербатов и съпругата му Елена. Нека подчертаем, че голяма част от половинките на топ-футболистите, на които се възхищавахме по време на Мондиал 2018 също са модели, актриси, певици, а иконата на сексапила Памела Андерсън е спрягана за горещата половинка на фенския национал Адил Рами. В отговор на въпроса, мога да кажа, че когато си заобиколен от модели и плеймейтки, е по-малко вероятно да срещнеш сътрудничка в БАН. Освен това сред родните претендентки за титлата Плеймейт 2018 има и футболистка. Кой знае, може скоро да я видим усмихната до някой от родните звезди на любимия спорт. 

- Коя е звездната двойка на България - Николета Лозанова и Николай Михайлов ли? Познаваш ли ги? 
- Познавам и съм работила с Николета Лозанова. Първо като част от водещите на поредицата от предавания, продуцирани от "Междинна станция" за ТВ 7, а след това и като лице, на няколко наши клиенти. Професията ми на експерт по комуникации ме е срещала с много родни знаменитости. Ники е един от професионалистите, които предизвикват истинското ми възхищение. Лозанова е дисциплинирана, точна, отговорна и всеотдайна. Ники е маркетингов и комуникационен феномен в контекста на динамиката, която развитието на социалните мрежи налага.

- Засичала ли си подпийнали футболисти из нощна София?
- Не. Мисля, че не споделяме едно и също - нито нощно, нито дневно пространство.

- Със съпруга ти Дими, Бог да го прости, посещавали ли сте футболни мачове, водил ли те е на стадион? Той от кой отбор беше - Левски или ЦСКА? А ти за кой отбор си? 
- Дими беше запален футболен запалянко и спортист с безспорни качества. Разбира се, че сме посещавали футболни мачове, а и самият той е участвал в такива, както любителски, така и благотворителни срещи на терена. Една от най-великите български песни - "Синьо", на която е автор, подсказва футболните му предпочитания. И Дими, и аз бяхме поддръжници на Левски. Аз все още симпатизирам на същия отбор, въпреки противоречивото представяне на българските футболисти. Работили сме с екипа на ПФК Левски по един от проектите на мой клиент и трябва да кажа, че професионализмът на хората, с които сме си партнирали, е истински респектиращ.

- Каква е рецептата за красиво тяло? Подлагаш ли се на диети и какво не си позволяваш да похапваш? 
- Както при всеки спортист, в рецептата за красиво тяло е записана една дума и тя е – дисциплина. Не можеш да имаш всичко, поне не веднага. Наскоро прочетох факти за хранителния и спортния режим на Кристиано Роналдо. Отвъд медийното внимание, блясъка на славата и милионните договори за трансфери и реклама, един от най-великите съвременни футболисти посвещава часове на кондиционни тренировки, строг хранителен режим, релакс и личностно развитие. Успехът изисква всеотдайност, фокус и мотивация. Горещо препоръчвам  автобиографичната книга на Андре Агаси - "Открито". Само, когато се потопиш в личната история на великите спотисти, разбираш, че процентът на болката е много по-голям от броя на медийните публикации.

- Колко време отделяш за спорт?
- Тренирам четири пъти седмично, но фокусирано и дисциплинирано. За мен залата за фитнес е храмът на спокойствие и релакс. Не съм почитател на пасивните занимания. Физическата активност е предпоставка не само за здраво тяло.  
 
- Прекрасната ти щерка Дара демонстрира отлични певчески заложби. Твърдо ли е решила да бъде на музикалната сцена? По какъв начин й помагаш и кaкво я съветваш? 
- Дара е моят учебник по родителство. Когато се роди, разбрах, че никой не е подготвен да бъде родител, въпреки тоновете литература, които ни дават ценни напътствия. Всеки ден ме учи на това, как да общувам хармонично и търпеливо с нея. Музиката я откри в много ранна детска възраст, а и бе обградена от творчеството на баща си, великите групи, които го вдъхновяваха и музикантите, с които работеше. Каквото и да е решила, моята роля е да я подкрепям и обичам безусловно, напътствайки я да бъде добър човек, да разширява кръгозора си и да не притъпява любопитството си към света. Най-важното е да е щастлива с изборите си! Всичко, което мога да направя е само да й давам добър пример – всеки ден! 

- Какво желаеш да ти се случи в близко бъдеще?
- В сегашно време, в близко и далечно бъдеще - единственото ми желание е Дара, семейството ми и аз да бъдем здрави! Всичко останало е въпрос на избор, упорита работа, дисциплина и всеотдайност.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ