Крилото Иван Коконов е един от най-проспериращите футболисти в Черно море в последните година-две. Той започна възхода си по времето на Георги Иванов на „Тича", същият Георги Иванов, когото сега ще се опита да лиши от Купата на България. Роденият в Сливен футболист даде интервю пред „Меридиан Мач", в което сподели очакванията си преди днешния сблъсък с "Левски", финала за Купата със същия съперник и бъдещето си след лятото.

Както БЛИЦ вече информира - и "Левски", и Берое проявява сериозен интерес към 23-годишният играч.

- Иване, има ли повече мотивация, предвид факта, че срещата е генерална репетиция за финала за Купата с "Левски"?

- Разбира се. Това все пак е мач с "Левски", много голям отбор. Със сигурност ще има повече емоция, отколкото в останалите мачове от долната шестица.

- Ще пазите ли нещо за финала?
- Не смятам. Играхме доста пъти с "Левски", познаваме се отлично и не смятам, че има какво да крием. Ще излезем за победа, която да ни даде допълнително самочувствие преди финала.

- Какво мислиш за съперника? Бяха аутсайдер срещу Лудогорец, но успяха да ги отстранят...

- "Левски" никога не може да е аутсайдер, за мен си бяха фаворит срещу Лудогорец. Играха силно и заслужено продължиха напред. "Левски" е велик отбор с голяма публика.

- Това значи ли, че сега "Левски" е фаворит във финала?
- Нека ги наречем скрит фаворит. Все пак те имат страшно много трофеи зад гърба си, велика история, ние не сме печелили титли. Имат много повече опит, вероятно ще имат и повече публика. Но ние имаме своите шансове и ще направим всичко възможно да победим.

 - Получава се обаче парадокс. "Левски" може и да е по-голям клуб, но там финансовите проблеми са по-сериозни...
- Да, така е, но в един финал това едва ли ще окаже някаква роля. Смятам, че в "Левски" ще бъдат пределно мотивирани да спечелят Купата, което е важно за тях.

- Все още не е обявено къде ще се играе финалът официално. Ти имаш ли претенции?
- Никакви. Където и да се играе, ще се опитаме да победим.

- Ще имате ли предимство при мач в Бургас?

- Не смятам. А и няма начин. Ако мачът е в Бургас, феновете на "Левски" ще трябва да пътуват доста. Ако е на друго място, то ние ще трябва да го направим. Важното е теренът да е хубав и да се получи голям мач. Другото не е от такова значение. Дали ще играем, където ние искаме или не, не е важно.

- Наближава краят на сезона. Оставаш ли в Черно море?

- На този етап не мога да кажа нищо, защото просто не е сигурно. Имам идея, имам варианти. Ще видим след края на сезона какво ще е бъдещето ми.

- Заговори се за интерес от "Левски". Би ли играл там?
- Бих играл в "Левски" с удоволствие. Бих играл и в други водещи отбори. Ако трябва да съм честен, нямам любим български отбор, така че не е проблем да отида на друго място. Стига да ми предложат добри условия и възможност за развитие, няма проблем.

- Работи добре с Георги Иванов. Може ли точно той да се окаже стимул да отидеш в "Левски"?

- Точно при Георги Иванов направих голямата крачка в кариерата си. Винаги ще съм му благодарен, защото буквално надскочих себе си под негово ръководство. Пазя само добри спомени от съвместната ни работа.