Полузащитникът Иван Минчев се завърна в България, след като изненадващо напусна клуба си в Северна Македония. Бившият халф на Славия и Берое подписа с Брегалница (Щип), но пожела да си тръгне след само след два месеца в този отбор. 

30-годишният Минчев даде интервю за БЛИЦ СПОРТ, обяснявайки причините за решението си, както и дали е получил обаждания от български клубове. 

- Ванка, къде те откриваме и защо се стигна до изненадващата раздяла с Брегалница след само два месеца в клуба?
- В България съм вече. Истината е, че не ми допадна обстановката в Северна Македония и реших да се прибера. Помолих ги да разтрогнем договора. Благодаря им, че се съгласиха. Разтрогнахме го по взаимно съгласие.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Направиха ли опит да те задържат?
- Да, искаха да остана, но вече твърдо бях решил, че ще си тръгвам. Няма драма, разбирах се с всички в Брегалница. Даже продължавам да си пиша с момчетата от отбора в социалните мрежи. Истината е, че обстановката там не ми допадна. Няма нищо общо с България. 

- Изигра 4 мача в местното първенство. Кое ти направи най-силно впечатление и до какъв извод стигна, сравнявайки го с нашия шампионат - голяма ли е разликата, много ли ни отстъпват македонците? 
- Голяма е разликата. Там играят само местни момчета, докато в отборите в България има много чужденци. Футболът в Северна Македония е по-слаб от нашия, до този извод стигнах. Нивото там се доближава до родната Втора лига. Доволен съм от представянето си в четирите мача. Още при дебюта ме отличиха и ме включиха в отбора на кръга. Играх силно и при равенството 3:3 с Шкендия, където треньор е Бруно Акрапович. Направих асистенция в този мач. 

- Отчиташ ли за грешка преминаването в Брегалница?
- Не, така е трябвало да стане явно. Това си е опит, в никакъв случай не е грешка. А и си тръгвам без загуба. Да, изиграх само 4 мача, но не допуснахме поражение в нито един от тях. И четирите срещи завършихме наравно.

- И във финансово отношение ли северномакедонците ни отстъпват?
- Бях доволен от условията, които ми предложиха. Двете заплати за двата месеца там си ги получих на точната дата, посочена в договора. Нямаше забавяне. Брегалница (Щип) е обезпечен финансово, разполага с достатъчно средства, изгражда се и нов стадион. Пожелавам успех на клуба, ще следя с интерес представянето им. 

- Какво е бъдещето пред теб? Сигурно вече си получил оферти? 
- Има запитвания, но нищо конкретно.

- Свързван си и с ЦСКА 1948.
- Нямам информация за такова нещо. Никой от ЦСКА 1948 не ме е търсил.

- Възможно ли е отново да облечеш екипа на Берое или Славия?
- Не е изключено, но за момента не са ми се обаждали.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ