ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Шефът на Локомотив София Иван Василев говори ексклузивно пред БЛИЦ за зимната подготовка,  селекцията, евентуалната продажба на клуба и за отношението с феновете.

-Г-н Василев, как върви зимната подготовка на Локомотив София и какво да очакваме от селекцията?
- Подготовката върви по план. Тази година останахме в България на нашата база. Имаме шест контроли. Вече изиграхме три. За щастие нямаме футболисти с тежки контузии, само две момчета имат по-леки травми. Що се отнася до селекцията. Вървят преговори, гледаме играчи, но трябва да се вземат по-добри от настоящите. В момента разполагаме с 26 футболисти. Не се представихме добре през есента по ред причини. Сега обаче напролет отборите ще трябва да се съобразяват с Локомотив София. Ще имаме много по-добри резултати. Вярвам в това.

 200 лв. Начален Бонус Спорт!

-Заговори се за преговори, свързани с продажбата на клуба. Има ли нещо вярно?
-В интерес на истината имаше запитване от италианци. Водихме разговори няколко месеца, но не се стигна до нищо конкретно. Чрез мениджърска агенция имаше запитване и от ганайци. Пратиха писмо, но после нямаше конкретика. Това е истината.

-На мача със Славия през есента фенове издигнаха плакати, че след като са изгонили Гигов, сега ще сторят същото и с вас…
- Знаете, че миналата година, след като бях очернен неправилно, обявих, че няма пряко да се занимавам с тима. И беше така. Аз не бях стъпвал на терена, не съм гледал моя отбор, болката ми е голяма. Знаете, че става въпрос за група фенове, а не за общата и голяма маса от привърженици на Локото. Ние имаме фенове не само в София, но и в цяла България. Те са възпитани хора, обичащи истински отбора. Хора, които подкрепят мен и моя екип. На другите им казах да търсят алтернатива, но не го правят. Не е проблем, като свърши сезонът, да си тръгна, но после да не изкарат мен виновен, че съм ги оставил. Това не може така да продължава вечно.

-Всеизвестен е фактът, че Локото го има благодарение на вас и ако не бяха вашите лични средства, сега на стадиона в „Надежда“ нямаше да се играе професионален футбол.
-Така е. Вижте, аз мога един метър да скоча, но не мога два метра. Ала все пак надскочих себе си.  Локомотив е един от малкото клубове, който няма дългове. Това е така, защото аз и моят екип работим правилно. Важно е да се отбележи и друго – зад нас няма обществена поръчка. Нямаме кмет, нямаме община зад гърба си. Сам съм с моя екип. Всичко това го правим за нашите фенове. Само и единствено за тях. Но когато загубят човек, тогава ще разберат липсата му.

-Статистиката сочи, че Локомотив София е на трето място по глоби в елита?  
-Ами някои чупят, аз оправям…. Въпросните санкции носят финансови загуби на клуба, следователно и на мен. Някои може би умишлено го правят, за да ощетяват отбора. А с тези пари от глобите, които не са от вчера, можеше да се направят още промени в инфраструктурата.    
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ