Бившият национал Димитър Иванков тренира с Черноморец. Вратарят бе освободен от кипърския Анортозис заради слабото представяне на отбора в предварителните кръгове на Лига Европа. Той се готви с “акулите” заради близките си отношения с Любомир Шейтанов и Димитър Димитров. Иванков даде интервю за сайта на отбора.

-Митко, от няколко дни тренираш с Черноморец. Какви са впечатленията ти от клуба?
-Приятно съм очарован от базата на Черноморец. Има перфектни условия за работа. Виждам също млад и амбициозен отбор, който може да се представи добре в първенството.

-За последно игра в Кипър. Каква е ситуацията с базите там? Не е тайна, че в България това е една от наболелите теми последно време.
-Да, определено това е един минус на нашия футбол. Всички знаем, че е жизненоважно да имаш база и условия, за да могат младите таланти да се развиват по най-добрия начин, а оттам зависи и нивото на националния отбор. Все пак е хубаво, че има отбори като Черноморец, които могат да се похвалят с прекрасни условия за България и се надявам колкото се може повече клубове да последват примера им и да направят повече за развитието на българския футбол, защото се вижда, че в това отношение куцаме.

-Предполагам си успял да видиш стадион „Лазур” след реконструкцията?
-Да, той е един от малкото нови стадиони у нас. Един доста добър стадион за стандартите на България, а и не само. Той е място, което притежава всички условия, за да може всеки да отиде с удоволствие на футболен мач.

-А има ли вариант, в който да облечеш синята фланелка на Черноморец?
-Не, в България бих играл само за „Левски”, защото това е отборът на сърцето ми.