Българският национал Ивелин Попов даде интервю за официалния сайт на новия си клуб Спартак (Москва). Той говори за адаптацията си в клуба, подготовката на отбора и за очакванията от новия сезон.
 
-  Ивелин, ако се съди по тренировките, човек остава с впечатлението, че сте отдавна в Спартак!
- Да, аз също се чувствам по този начин – все едно цял живот играя в този отбор. Много е приятно, че всички футболисти и треньори ме приеха открито и гостоприемно. Преди моя трансфер в Спартак (Москва) имаше хора, които ме уверяваха, че атмосферата в отбора не е добра. А ние има много добри отношения в тима.
 
- Вече проявихте ли се като „българската пиперка“? Спретнахте ли шега на някой от съотборниците си?
- Не, обикновено се шегуват, когато ме наричат така! Аз не се обиждам. Обичам, когато в мачовете и тренировките има емоции.
 
- Как се разбирате с партньорите си на терена?
- За трите мача, които изиграхме в Швейцария, започнахме да се разбираме добре, а да следваме изискванията на треньора. Според мен имаше много добри моменти, тъй като не си получавах доста интересни комбинации. Трябва още малко време, за да имаме едно солидно ниво в представянето си.
 
- На колко процента отборът е готов за първенството само девет дни преди неговото начало?
- Мисля, че на 75-80%. До началото има още време, за да наваксаме недостигащите проценти и да излезем в оптимална форма за първия официален мач.
 
- Какво очаквате от първия мач в първенството срещу Уфа?
- Аз, както и всички останали футболисти в тима, ще играем само за победа.
 
- Очаквате ли пълни трибуни на стадиона за този двубой?
- Естествено. Това ще бъде много хубаво – и за играчите, и за феновете. Когато отборът и неговите привърженици са заедно, тогава може да се движим напред и да постигнем много.
 
- Как ще кажете на феновете на Спартак?
- Ще им кажа, че през новия сезон ще се нуждаем много от тяхната подкрепа. Ние от своя страна ще сторим всичко възможно, за да ги зарадваме със зрелищна игра. Ще се видим на 17 юли!