Реферът от Търговище Севгин Адем е сред извадените от ранглистата на “А” група за новия сезон. Решението бе взето на заседание на Изпълкома на БФС. Роденият в Разград Адем, който през следващия сезон ще ръководи мачове в „Б” група, се съгласи да даде говори пред сайта на Асоциацията на българските съдии.

-Г-н Адем, очаквахте ли решението на Изпълкома на БФС?
-Беше голяма изненада, дойде ми като гръм от ясно небе. Миналият сезон мина добре за мен, представих се на ниво и затова не мога да си обясня защо се стигна до този момент. Много съм разочарован, но няма какво да направя. Обидата също е голяма, защото не съм сгрешил никъде. За съжаление решението вече е взето.

-Говорихте ли с шефа на арбитрите Костадин Костадинов или с някой от членовете на Съдийската комисия?
-Казаха ми, че ще се разчита повече на съдии, които са бивши футболисти. Само че аз също съм играл футбол. Някои може би не знаят, но аз бях активен футболист до 25 години и се отказах заради желанието ми да стана съдия. Бях много запален и амбициран да направя кариера в съдийството.

-В кои отбори сте играл?
-В Лудогорец (Разград). В един момент бях пред трансфер в Светкавица, но нещата не се получиха.

- А възможно ли е да сте изваден от „А” група заради ниски оценки?
-Не съм имал слабо представяне. Свирих доста отговорни срещи и всичко мина добре. Средната ми оценка от мачовете е над 8. Вярно е, че повече свирих в „Б” група, но и там е трудно. В един мач делегат ми беше бившият международен съдия Веселин Богданов. Той ми каза, че съм напълно готов да свиря и в „А” група.

-Обмисляте ли вариант да се откажете от съдийството, все пак сте на 37 години?
-Много обичам съдийството и не мога да си представя живота без него. Имам достатъчно опит и съм амбициран да докажа, че мястото ми е в „А” група. Казаха ми, че ще следят представянето ми в „Б” група и може да ме върнат в елита. Аз се чувствам в много добра форма и съм сигурен, че мога да изкарам на ниво всеки отговорен мач, независимо от коя група.

-Обадиха ли ви се колеги, след като се разчу новината?
-Много съдии ми звъняха и искам да им благодаря. В този труден за мен момент имах нужда от подкрепа. Колегите ми не скриха, че са много изненадани от решението и не са го очаквали.