Голмайсторът нa Славия Калоян Кръстев даде интервю за БЛИЦ TV. 22-годишният нападател се превърна в герой за "белите" срещу Левски в 1/4-финала за Купата на България, вкарвайки второто попадение за победата с 2:1. Сега Кръстев и съотборниците му ще спорят с Арда (Кърджали) за място на финала. 

Бившият младежки национал, който е юноша на Славия, е амбициран да продължи да бележи голове и да си заслужи място в държавния тим. 

- Калояне, преди дни се превърна в герой, наказвайки Левски и класирайки Славия на полуфинал за Купата на България. Поздравления! Как успяхте да победите Левски?
- Влязохме в този мач доста дисциплинирани, добре подготвени бяхме. Знаехме, че трябва да се класираме на полуфинала и затова мисля, че победихме. 

- Вкара победното попадение. По-особено ли е чувството? На кого го посвещаваш?
- Да, всеки се радва, когато вкара на Левски. Посвещавам го на семейството ми и на целия отбор, защото и те допринесоха за гола, работа на целия отбор е. 

  efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

- Мачът вървеше към продължения при резултат 1:1, как успяхте да изригнете и да елиминирате Левски?
- До края гонихме победата и това ни помогна да спечелим, 90 минути не се отказвахме.  

- Имахте ли допълнителен стимул за този мач и получихте ли премия след успеха?
- Разбира се, Венци Стефанов винаги дава премии за големите мачове. 

- Но само дни по-късно загубихте от Левски в мач от първенството. Какво не ви достигна?
- Мисля, че за Купата на България доста се уморихме. Не можахме да дадем всичко от себе си. Играхме добре, но в края ни вкараха от фаул и ни победиха. 

Да, разписах се при победата над Левски с 1:0 и есента, но не мисля, че са ми абонати. Старая се всеки мач да вкарвам. Така е дошло, така се е получило, и съм го направил.

- С по-голям заряд ли играеш срещу Левски и ЦСКА?
- Дразнители са в българския футбол, но срещу всеки отбор се старая да давам всичко от себе си.

Вече започнахме да подобряваме играта си. Създаваме доста атаки, но ни липсват головете. Но мисля, че ще се оправят нещата и Славия ще тръгне нагоре.


*Снимка: АНТОН УЗУНОВ/БЛИЦ СПОРТ

- Трудно ли е в конкуренцията на опитните нападатели Димитър Рангелов и Ивайло Димитров?
- Не е трудно, конкуренцията е хубаво нeщо. Всеки ден вземем по неща за футбола от тях. Димитър Рангелов ме учи на много нови неща. Той е видял доста във футбола, все пак е играл в Борусия (Дортмунд). Много класен футболист е. Разказвал ми е доста неща, има много истории. Юрген Клоп му е бил треньор. Рангелов е голям професионалист, всеки ден ни кара да тренираме здраво.

- Каква е целта на Славия този сезон и ти към какво се стремиш?
- Да вкарам възможно най-много голове. Да помогна на Славия да се спаси, това е най-важната цел в момента, както и да стигнем финал за Купата на България. 

Срещу Арда на полуфинала ще ни бъде доста трудно, надявам се да победим. Този сезон тима от Кърджали показва доста класен футбол, има добри футболисти и добър треньор. За съперник на финала не мисля още, Лудогорец и ЦСКА са най-добрите отбори в момента. Който и да бъде, ще ни е доста трудно срещу него.

- Актуалната тема е националният отбор, който има световни квалификации. Ти беше голмайстор на младежкия ни тим, а преди това и в юношеските формации. Попадаш ли в плановете на селекционера Ясен Петров?
- Гледам всеки мач на първия отбор на България. Имаме доста добри футболисти, но все още нещо липсва. Не съм говорил с Ясен Петров. Ако играя добре и вкарвам голове, мисля, че ще имам място в националния отбор. Това е най-голямата мечта - да защитаваш името на родината. 

- С младежите и юношите имаше доста радостни мигове. Кои са най-паметните ти моменти с националната фланелка?
- С националния отбор до 19 години се класирахме на европейско първенство. Това е най-паметният миг. Бяхме в доста тежка група с Франция, Босна и Херцеговина, Израел. Класирахме се и на Европейското играхме с Германия и Холандия. Играхме големи мачове.

- Успя и да направиш трансфер в Болоня. Какво се случи тогава?
- Бях 2 години в Болоня. Малък бях, на 18 години. Играх за втория отбор, тренирах с мъжкия тим. Доста неща научих в Италия. Тренирах с доста добри футболисти - Паласио, Дестро... Треньор ми беше Синиша Михайлович, който сега е на Валентин Антов. Доста добър специалист е, голям мотиватор. Научих доста от Михайлович. 

- Следващата ти стъпка отново ли ще бъде трансфер в Италия? 
- Надявам се да бележа колкото се може повече голове за Славия и отново да изляза в чужбина. Не мисля, че беше крачка назад. Аз съм позитивен човек, приемам всичко за крачка напред. Беше добре обмислено решение да премина в Болоня. Нивото беше високо. Някои от съотборниците ми във втория отбор на Болоня и игралите в Примаверата сега са в Серия "А". Левият бек Джанлука Фработа, например, в момента е в Ювентус. 

- Какво не ти достигна, за да пробиеш в италианския футбол? 
- Не е много трудно, просто така се стекоха обстоятелствата, че трябваше да се върна тук. Дай Боже да се върна в Италия. Всеки млад футболист мечтае да заиграе в чужбина, било то Италия, Германия или другаде. 

- Получавал ли си оферти от Левски или ЦСКА?
- Не съм, не знам да са ме искали. Ако има нещо, сигурно ще разговарят с Венци Стефанов. Не мисля, че е имало досега предложения за мен от някой от родните клубове. Искам в чужбина, по-добре е да изляза навън.

- С кои от съотборниците си в Славия си най-близък?
- Имам доста приятели. Най-близък съм с Андреа Христов и Ивайло Димитров. От Гошо Петков научаваме доста, все пак е на 45 години, врял и кипял е във футбола. Той е най-важният в момента в Славия.

- Изкара ли коронавируса?
- Целият отбор беше заразен. На мен не ми изписа да съм болен, не знам, може и да имам антитела. До момента не съм давал положителен тест. Но мисля, че съм го изкарал, щом целият отбор го изкара.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

OПЕРАТОР: СЪЙКО СЪЕВ/БЛИЦ