Нападателят на ЦСКА Мартин Камбуров се закани да накаже “Левски” в предстоящото Вечно дерби, което е в събота от 16:00 часа на стадион “Васил Левски”. Голмайсторът даде интервю пред "Тема Спорт.

Мартине, навлизаме в страстната седммица на вечното дерби, какво очакваш от него?
- Надявам се ЦСКА да играе добре и да спечели. Имаме сили и възможности да го направим. Очаквам много наша публика, която да зарадваме с играта си.

За първи път ще играеш във вечното дерби. Има ли някакво по-особено чувство в теб преди срещата?
- Първо, надявам се да играя, защото още не се знае какво ще е решението на треньора. Чак някакво особено чувство - засега не. Може би като наближи мачът, ще усетя атмосферата и тръпката.

В последния двубой със Славия влезе като резерва, както и срещу Лудогорец. На какво го отдаваш?
- Пак казвам, това го преценява треньорът. Аз се подготвям нормално и на сто процента, както всички останали. Има време до събота. Надявам се да играя. Чувствам се отлично.

Можем ли да кажем, че "Левски" са ти абонати - имаш и хеттрик с Локо София на "Герена"?
- Да, вкарвал съм им, но това е било преди. Минали мачове, към които понякога се връщам в спомените си. Надявам се и сега, ако играя в събота, да отбележа на "Левски" за пореден път. Всеки двубой обаче си е отделен.

Поуспокоиха ли се нещата в ЦСКА след треньорската рокада и идването на Милен Радуканов?
- В ЦСКА нещата няма как да се успокоят, защото ЦСКА и "Левски" са отборите, в които денонощно има напрежение. Винаги се шуми около тези два тима и винаги ще има напрежение. Надявам се при нас да е по-малко, отколкото при съперника. Но, който не е готов да се справи с него и да го приеме, значи не е за ЦСКА и "Левски".

Как се разбираш с Радуканов и какво е мнението ти за него? Напоследък се заговори за разрив в отношенията помежду ви?
- Аз не мога да изказвам мнение за Радуканов. При всички треньори, при които съм бил през годините, съм се отнасял с еднакво уважение и съм се старал в голяма степен да изпълнявам това, което са ми казали. С никого никъде не съм имал проблеми и съм бил в суперотношения. В последните седмици се опитаха да внесат някакви интриги в работата ми с Радуканов, но твърдо съм се доказал, за да се занимавам с дребни интрижки. Няма как да стане. Едва ли точно сега, след като вече съм име в българския футбол, ще тръгна да правя, пак казвам, дребни интриги и сплетни. Не ми отива.

С кого се разбирах и се чувстваш по-добре на терена - Мишел Платини или Спас Делев?
- Всичко зависи от това как играем, от схемата - с един нападател или двама. Всички в ЦСКА са добри футболисти и с когото да играеш - Платини, Делев, Присо и останалите, трябва да се разбираш. Не е сериозно да казвам с този ми е по-добре, а с другия не.

Преди да дойдеш в ЦСКА, на два пъти бе вариант за "Левски", но нещата не се получиха. Ще има ли чувство на реваншизъм и доказване в теб в събота?
- Не. На "Левски" няма какво да се доказвам. Ще играя за мен си и за ЦСКА. Аз отдавна съм се доказал в българския футбол.

С Иво Тонев поддържаш приятелски отношения. Ще се чуете ли с него преди мача?
- Едва ли. Но да, приятели сме отдавна. Работили сме заедно, но в събота ще бъдем врагове за два часа. Искам да уточня, че с него не сме имали никакви разговори да премина на "Герена". Да, след завръщането ми от Китай сме говорили, но не за "Левски", а чисто приятелски.

Отпаднахте от Купата, но Милен Радуканов каза, че сега целта е титлата. Къде виждаш ЦСКА в крайното класиране?
- За мен реално е да се преборим с Литекс и "Ботев" (Пловдив) за третото място и да играем в Лига Европа. Но, ако всичко е нормално и бием "Левски", може да погледнем и към втората позиция. За мен Лудогорец е с най-големи шансове за титлата, имат най-лесна програма. Ако ги бяхме победили на "Армията", можеше и ние да погледнем към върха.

Ще останеш ли в ЦСКА и през следващия сезон?

- Имам договор с ЦСКА за още една година.

Значи на този етап не мислиш да променяш отбора или да търсиш ново предизвикателство в чужбина?
- Нека да свършат мачовете. Засега нямам предложения. Имам си договор и го изпълнявам.