36-годишният Мартин Камбуров дебютира снощи с екипа на Берое при равенството 1:1 с Ботев, когато се появи като резерва в 60-ата минута. След мача нападателят говори пред медиите за първите си минути в Стара Загора, организацията в клуба и защо е избрал да продължи кариерата си в тима, воден от Александър Томаш. 

– Честит дебют в Берое. Първите ти думи след дебюта и какъв е коментарът ти за мача?
– Благодаря. Коментарът ми за мача е играхме добре срещу един добър отбор, какъвто е Ботев. Първото полувреме пропуснахме да вкараме втори гол и да затворим мача и за наша жалост успяха да ни изравнят. Мисля, че всички играха много добре и треньорът ще даде оценка за отбора.

– Как чувстваш своята игра? Присъедини се към отбора преди няколко дни…
– Със сигурност ще ми трябва време за адаптация. Не съм играл доста време. Нямам игрови минути минути. Знаете колко кръга изминаха от началото на първенството. Може би ще ми трябва и време игрово чисто, а не само да тренирам. Надявам се да влизам по-бързо във формата, в която трябва да бъда, за да помагам на отбора.

– С какво те привлече Берое?
– С отношение. Хората тук показаха – от ръководство, през треньор, до публика – отношение, което отива на името ми. 

– Как ти се вижда атмосферата в клуба като цяло, а не само в съблекалнята – като организация?
– Абсолютно професионален клуб. От ръководството до последния служител в клуба. Това е нормално, за да има футболен процес трябва да има професионализъм в клуба. Берое го показа на сто процента.

– Какво амбицира Мартин Камбуров след толкова успехи в един нов отбор? Какво искаш да покажеш? 
– Не трябваше по този начин да си тръгвам от Пловдив. Де факто трябваше така да завърша кариерата си. А не мисля, че име като мен трябва да завърши така. Това ме амбицира да дойда в Стара Загора и най-вече отношението на хората и ръководството на клуба. Те показаха много добро отношение.

– А тук ли ще завършиш кариерата си?
– Каквото е писано. Надявам се да си изпълня договора, който е за една година. Казах и на ръководството и на треньора, че трябва да си помагаме взаимно. Не е въпроса дали ще завърша тук или не. Важно е да си върша работата за която съм взет в Стара Загора.

– Имаше ли други оферти към теб?
– Не. И не искам да се спекулира. Берое имаше най-реалното отношение. За мен офертата не беше важна толкова, колкото отношението.

– Имаше ли момент, когато беше готов да преглътнеш горчилката от Локомотив и да се върнеш там?
– Не. Каквото имах да казвам го казах, когато напуснах "Лаута".

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка