Капитанът на Поморие Любомир Божинов говори пред БЛИЦ СПОРТ дни преди баража с Монтана. Вторият в "Б" група ще спори срещу последния в "А" за място в елита. Решителният мач ще се състои на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора идната събота (4 юни) от 19:00 часа.

- Любо, баражът с Монтана наближава, какво е настроението при теб и вътре в отбора?
- Да, има действително няколко дни до мача, за мен е мач като всички останали, надявам се и моите колеги го приемат така. Дано да няма напрежение в по-младите от отбора и да излезем концентрирани и естествено да победим. Мисля че ще се подготвим добре, а и сме подготвени като цяло, но в един мач всичко може да се случи. Дай Боже усмивките след края да са за нас.

- Преди началото на първенството очакваше ли да стигнете на прага на "А" група?
- В интерес на истината си признавам, че не съм очаквал да достигнем толкова напред в класирането. Сглобихме нов отбор, но радващо е, че бързо се сработихме и заслужено достигаме до бараж.

- Вече си на 30 години - една зряла футболна възраст, къде ще продължиш кариерата си занапред или всичко зависи от развоя на баража с Монтана?
- Все още не съм мислил къде ще продължа. Фокусиран съм да изиграем баража и пак казвам - дано спечелим, а после ще видим накъде.

- Като капитан на Поморие имаш поглед върху младите момчета. Помагаш ли им с опита, който си натрупал?
- Постоянно провеждам разговори с по-младите играчи от отбора кое е правилно и кое не, кое трябва да изчистят, какво да подобрят, как да тренират и да играят. Действително имаме момчета, които са на по 20 години и за тях е първа година в професионалния футбол. Нормално е да са леко сковани, но мисля, че ще започнат да се отпускат и ще показват добри игри в бъдеще.

- Как се чувстваш в град като Поморие с оглед на факта, че си от Бургас и дори беше любимец на феновете на Нефтохимик?
- Хората в Поморие ме приеха доста добре. Аз съм втора година в отбора и мисля, че с работата, която съм показал за отбора и за малък град като Поморие, съм доказал, че имаме развитие в правилната посока.

- Как оценяваш работата на Малин Орачев, който е сравняван с Диего Симеоне като манталитет на работа? (б.р. - Орачев дори преди месеци беше на стаж при Чоло в Атлетико (Мадрид).
- Мисля че заслугата за този бараж и за добрите игри е както на Малин Орачев, така и на футболистите, а и на ръководителите на клуба в лицето на община Поморие и главно на кмета господин Иван Алексиев и Огнян Ралев - спортен директор. При нас всичко е точно и ясно, няма огромни суми като заплащане, но хората са коректни и каквото си заработим си го получаваме на датата.

Kрайното класиране, резултати и всичко за "Б" група - ТУК !!!