Mладият капитан на ЦСКА 1948 Герман Петров успя да се разпише още във втората минута на дербито с Миньор (Перник), спечелено от тима на Валентин Илиев с 2:1. "Червените" оглавяват класирането в Югозападната Трета лига, на 4 точки пред втория Вихрен (Сандански). В интервюто, което даде за БЛИЦ СПОРТ, 19-годишният юноша на "армейците" обясни, че целта пред отбора е до зимната пауза да бъде натрупана още по-изразителна преднина. 

- Поздравления за победата над Миньор (Перник). Успя да се разпишеш още във втората минута, друг път вкарвал ли си толкова рано? 
- Благодаря! Получи се хубав мач наистина. Да, това ми е най-бързия гол и първи във "В" група. 

- Доволен ли си от факта, че през миналия сезон нямаше гол на сметката си, а през новия вече имаш два - един в първенството и един за Купата на Аматьорската футболна лига?
- Радвам се, че отбелязах вече два гола този сезон, надявам се да продължавам да вкарвам и в бъдеще. Попадението срещу Миньор го посвещавам на един много важен за мен човек - приятелката ми.

- Водите с 4 точки пред втория Вихрен. Може ли да се каже, че вече "влязохте в час" след двете равенства, които позволяваха на други отбори да бъдат временно пред ЦСКА 1948 в класирането?
- Да, вече се сработихме доста добре. Колективът е супер, всичко в съблекалнята е на ниво. Водим с 4 точки, но това в никакъв случай не означава, че трябва да сме спокойни. Всеки мач излизаме за победа. Дай Боже до зимата да имаме по-убедителна преднина.

- Ти и останалите млади момчета в отбора какво учите от опитните Емил Гъргоров и Кирил Котев? Как те ви помагат?
- И двамата са много големи. Не се държaт все едно са някакви звезди или с пренебрежение към нас. Даже обратното - помагат ни, дават ни полезни съвети и всички сме едно цяло. Когато играя с Котев, ми подсказва на терена, непрекъснато ми дава кураж.

- Някои от играчите от миналия сезон се разделиха с клуба. Ти спокоен ли си за мястото си в ЦСКА 1948?
- Жалко, че така се получи. Всички ми бяха много близки, но още поддържаме връзка с повечето и излизаме заедно. Разбира се, че не съм сигурен за мястото си. Всеки тренира здраво и се бори за мястото си, така че никой не е застрахован.

- Капитан си на ЦСКА 1948, огромна ли е отговорността и осъзнаваш ли всъщност какво доверие ти гласува Валентин Илиев?
- Наистина съм благодарен на Вальо Илиев, че ми гласува доверие и ми даде лентата. Отговорността е огромна. Все пак съм само на 19 година и има доста да уча. Надявам се да показвам най-доброто от себе си и да вървя само нагоре и да продължа да се развивам.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

* Снимки Sportal.bg