Един от основните футболисти на ЦСКА 1948 Бирсент Карагарен гостува в студиото на БЛИЦ Live преди очаквания с голям интерес мач с Левски. Двубоят от изтегления 12-ти кръг на efbet Лига е в неделя от 19:15 часа в Бистрица.

31-годишното крило, родом от Асеновград, разказа как е пътувал с влакове и автобуси, за да бъде в Локомотив (Пловдив). "Смърфовете" определено имат запазено място в сърцето му. Именно с Локо Биската сбъдва мечти, със силните си игра достига и до националния отбор. "Настръхвам в момента, говорейки за това", откровен бе той пред камерата ни. 

Карагарен вече има 302 мача в родния футболен елит, надява се да се опази от контузии и да играе на високо ниво още няколко сезона. Каза в кой отбор иска да приключи състезателната си кариера.

Разказа, че е бил пред трансфер в Левски, каква обаче е причината да не заиграе на "Герена"? 

"Публиката на Левски е най-многобройната и най-вярната в момента. Доста пъти спасиха отбора от фалит. Откакто живея в София виждам навсякъде, че са от Левски. Повечето хора в България са от Левски", каза Карагарен, който беше тестван за допинг преди мача в неделя. Няма ли обаче да подразни привържениците на Локо (Пд) с добрите думи за "сините"?

"Писвало ми е от футбола, но никога не съм мислил да спирам. Цял живот го правя. Да, може да съм се изнервял и да съм се чудил защо така се случва, но няма как да спра. Футболът е начин на живот. Иска ми се още 30 години да играя", коментира Карагарен.

"Настръхнах в Черна гора... никога не съм мислил, че може да се случи", отсече опитният футболист.

Асът на ЦСКА 1948 говори и за братовчед си - бившият нападател на Ботев (Пловдив) и ЦСКА Дормушали Саидходжа, разказа какъв успешен бизнес развива.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ