Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер обяви, че в Мюнхен никога не се е играл по-добър футбол от актуалния сезон, в който Байерн категорично спечели шампионската титла и до края на който може да спечели още два трофея. Кайзера даде интервю за мюнхенския вестник TZ, в което коментира представянето на баварците до момента и изрази очакванията си за предстоящия финал в Шампионската лига между Борусия (Дортмунд) и Байерн на 25 май (събота) на „Уембли”.

- Г-н Бекенбауер, 22 точки аванс пред втория – това ли е най-добрият Байерн за всички времена?
- Да, може така да се каже. Ако се върнем за малко до моите времена – тогава също беше много, много добър отбор. Не мисля, че някога сме ставали шампиони по такъв изразителен начин. Тогава въобще не можеше да се спечели по този начин. Този отбор не е имал никога спад, той бе на върха от първия до последния кръг. Нямаше фази, в които да си даде почивка, както се случваше понякога последните години. Като се замисля за предходния сезон – в него Байерн имаше преднина от 8 точки след първия дял, а изведнъж изостана с 8 пункта.

- Кой в крайна сметка е бащата на успеха? Юп Хайнкес?
- Всичко просто си пасна. Голяма част се дължи на Юп Хайнкес, но и на Матиас Замер, който изигра великолепна роля. Той дойде в отбора във фаза на тежка депресия, защото точно това беше след миналия сезон. Би трябвало да си депресиран след три втори места, които Байерн не заслужаваше. Като си спомня само финала в Шампионската лига…

- От тази ситуация всички излязоха по-силни.
Да, треньорът и играчите успяха да го направят, не и без помощта на Матиас Замер, който върна мотивацията в отбора. Те го показаха през целия сезон. В нито един момент не бяха лекомислени.

- Този глад ли е виновен за рекордния сезон?
Да. Освен това дойдоха още много нови играчи като Данте, Манджукич и т.н., които не бяха печелили нищо в своята кариера и бяха гладни за успехи. Те дразнеха по-старите и опитни играчи в състава и малко ги предизвикаха.

- А кой е фаворитът на „Уембли”?
Няма истински фаворит. Това е финал и ситуацията е 50:50. Този, който е в по-добра моментна форма, ще спечели.