Полузащитникът на шампиона Борусия (Дортмунд) Кевин Гроскройтц е убеден, че Байерн (Мюнхен) си остава фаворит за спечелването на титлата този сезон въпреки домакинската загуба на старта от Борусия (Мьонхенгладбах) с 0:1.

23-годишният халф даде за германския таблоид “Билд” кратко интервю, в което говори за очакванията си от новия сезон в Бундеслигата.

Гроскройц вкара 2 гола за вестфалци за успеха им в първия кръг срещу Хамбургер (3:1), но не бе повикан в националния тим на Германия в контролата срещу Бразилия утре вечер от 21:45 часа българско време в Щутгарт. Халфът има общо 3 мача с националната фланелка.

Цялото интервю с Кевин Гроскройц:

- С Гюндоган, Гьтце, Хумелс и Бендер в селекцията на Бундестима има четирима играчи на Дортмунд, а Вие не бяхте повикан. Колко голямо е разочарованието?
- Естествено, че това е разочароващо. На мен не ми остава нищо друго, освен да продължавам да давам всичко от себе си. Гледам на това като на допълнителна мотивация.

- Сподели ли Ви селекционерът лично, защо не Ви е поканил?
- Не, но по време на нашия тренировъчен лагер в Бад Рагац (б.р. Швейцария) имах много добри разговори с Ханзи Флик. Той ми обясни, че не съм аут от националния и отново ще получа шанс, когато покажа постоянство. Това и ще направя. Искам на всяка цена отново да съм част от националния отбор.

- Нещата в Борусия вървят много по-добре. Шампионът побеждава отново, а конкуренция е отслабена. Всичко изглежда както миналия сезон или?
- Записахме страхотен старт и много се радваме за това. Първият кръг за съжаление обаче не говори достатъчно.

- Но вие със сигурност сте стиснали юмрук от радост, че Байерн, Леверкузен и Шалке загубиха или?

- Глупости. Седях си на дивана с приятели и напълно спокойно наблюдавах конкуренцията като един съвсем нормален фен. Освен това загубата на Байерн на старта не означава нищо. Те остават големия фаворит.

- Вие сте от Борусия така и така. Ще завършите ли кариерата си в Дортмунд?
В момента не виждам причина, защо трябва да напускам най-добрия клуб в света.

- Няма ли някоя друга страна, която да Ви привлича?

Напротив. Англия с клубове като Ливърпул и Арсенал. Но на този етап определено все още не. /БЛИЦ