Дни след успеха на Левски над ЦСКА (2:1) БЛИЦ СПОРТ се свърза с един от главните действащи лица в двубоя - Мехди Бурабия. 25-годишният полузащитник бе с основна заслуга за обрата на "сините". Той влезе на почивката и веднага раздвижи играта на тима, а в 79-ата минута асистира за победния гол на Давид Яблонски. Ето какво сподели един от "сините" герои пред нашата медия за въпросното дерби, както и за промените в клуба: 

- Здравей, Мехди. Изминаха няколко дни от успеха над ЦСКА. Утихна ли еуфорията?
- Да, вече се готвим за следващите предизвикателства. Всичко е нормално вече. Спечелихме, щастливи сме, но ни чакат много трудни двубои, за които трябва да мислим.

- Това беше вторият ти мач срещу ЦСКА с екипа на Левски и първа победа в дербито. Как се чувстваш след този ценен успех?
- Чувствам се страхотно. Наистина беше важно да спечелим. Откакто съм в Левски, знам колко е важен този мач. Щастлив съм, че с моя помощ успяхме да зарадваме феновете си.

- Преди мача мнозина ви определяха за аустайдери. Притесняваше ли ви това по някакъв начин?
- Ако трябва да бъда честен, не. Знаехме, че в последните мачове не се представяхме на ниво и единственият ни труден момент беше времето, в което чакахме срещата с ЦСКА. Знаехме, че това е мачът, който ще промени ситуацията.

- След края на първата част губехте в резултата. Какви мисли ти минаваха, докато загряваше на полувремето? Предполагам си знаел, че влизаш в игра веднага?
- Докато загрявах, гледах нашата публика и си казах, че щом изляза на терена, ще дам всичко от себе си, за да ги зарадвам. Исках много победата! Исках и да покажа на треньора, че е сбъркал, като не ме е пуснал от първата минута.

- И го направи. Асистира за победния гол. Бяхте ли тренирали статичното положение?
- Винаги разиграваме подобни ситуации. Това е нормално. Не мисля, че съм направил нещо много специално. Май това ми е пета асистенция от фаул през сезона. Просто се опитвам да пратя топката в опасна зона за противниковите защитници и вратар. Ако там има мой съотборник, в повечето случаи пада гол.

- След мача отпразнувахте победата с феновете. Можеш ли да опишеш чувството да празнуваш с тях?
- Беше невероятно. За съжаление откакто съм в Левски нямаме много подобни поводи за празнуване, така че този момент ще остане завинаги в спомените ми. Дано за в бъдеще имаме още много радостни поводи. Пожелавам го на себе си и на тях.

- Дни преди мача имаше сътресения в клуба. Николай Митов пое отбора, заменяйки Елин Топузаков. Притесни ли ви тази промяна?
- Ние сме професионалисти и приемаме промените като такива. Да, напускането на Елин Топузаков беше емоционално. Целият отбор го уважава адски много и беше малко тъжно. Преди да си тръгне само ни каза "Спечелете този мач". Радвам се, че го направихме за него.

- Какви са ти първите впечатления от новия треньор Николай Митов?
- Страхотни. Още с влизането в съблекалнята започна да ни вдъхва увереност. Даде ни енергията, от която се нуждаехме и това веднага се отрази на представянето ни. Вече работим от няколко дни заедно и се опитваме да слушаме внимателно указанията му. Надявам се, че резултатите ни ще се подобрят.

- Преди известно време в медиите се появиха информации, че искаш да напуснеш Левски. Има ли нещо вярно в това? Дори те спрягаха за завръщане в Черно море.
- Това са просто спекулации. Никога не съм искал да си тръгвам. Играч съм на Левски и искам да постигам успехи с този отбор. Нищо друго не ме вълнува в момента.

 - Какви цели си поставяш за в бъдеще?
- Не мисля за бъдещето. В момента съм фокусиран върху представянето си в Левски. Трябва да сме единни и да печелим на терена. След края на сезона ще видим дали сме си свършили добре работата и какво ще се случва.

- В заключение би ли искал да кажеш нещо на феновете на Левски?
- Искам да им обещая, че ще продължавам да давам най-доброто от себе си за отбора. Искрено се надявам с всеки изминал мач да идват все повече хора да ни подкрепят, защото имаме нужда от тях. Само Левски!
Светлин ТОНЕВ / БЛИЦ СПОРТ