Преди срещата с "Ботев” (Враца) и след края на зимната подготовка старши треньорът на Берое Петър Хубчев даде първото си интервю за клубната телевизия. Вижте какво каза той.

- Г-н Хубчев, каква е оценката Ви за проведената подготовка на Берое за пролетния полусезон?
- Според мен беше правилно решение отборът да остане да се подготвя в България, тук, в домашни условия. Мисля, че и времето не беше чак толкова лошо, а от друга страна тренирахме до условия, максимално близки до тези при които ще започне пролетният дял на първенството.

- Постигнахте ли Вашите цели, тоест смятате ли, че свършихте работата си?
- Като цяло да. Чисто физически горе-долу се доближаваме до представите ми за една наистина професионална подготовка. Имаше един проблем, с който аз съм се сблъсквал вече няколко пъти в България, в отборите, в които съм работил. Това е нормално при положение, че натоварванията са малко по-интензивни. Футболистите, част от тях, не са свикнали на такива неща. Но общо взето се справиха. Това, което е притеснителното в случая, са контузиите. Вярно, че в бизнес като футбола контузиите съпътстват непрекъснато отборите, но при нас точно в този момент се вижда, когато натоварванията са малко по-големи и някои от момчетата не можаха да издържат.

- Доволен ли сте от селекцията?
- Ако трябва да бъда честен, имахме още две или три имена, които ние бяхме наблюдавали или искахме да привлечем в този отбор. Но като цяло ще кажа – доволен съм. Тези хора не дойдоха в Берое поради други причини и най-вече финансови. Те предпочетоха да отидат да играят в отбори, където ще получават повече пари. Взехме момчета, които се надявам като характери да паснат, каквато е целта и на тази селекция. Ясно е, че такава голяма и качествена селекция в зимния период трудно ще се направи, но като цяло съм доволен. Истина е, че имаше и едно две момчета, които искахме да вземем от България, които също предпочетоха по тези горе споменатите причини да отидат на друго място. Някои от тях пък имаха и договори, които не можеха да прекратят в зимния трансферен прозорец. Мисля, че в отбора дойдоха качествени футболисти. От тук нататък за мен големият въпрос е дали са характери. В този тим, в който сега разполагаме с 26-27 човека, има едно ядро от 7-8 играчи, които могат да бъдат водещи, които могат всичко около себе си. Дано да направим така, че да се представяме като отбор. Това е и целта ни.

- Предстои утре първата среща от пролетния полусезон. Какви са очакванията ви за мача с "Ботев" (Враца)?
- Това е традиционен въпрос, на който отговорът е традиционен. Не знам на някой да му е зададен такъв въпрос и той да е казал – отиваме да загубим. Ясно е, че отиваме с цел да спечелим. Лично аз знам къде отиваме, но от друга страна съм видял вече възможностите на нашия отбор и знам какво можем.

- Има ли играчи, които със сигурност пропускат срещата?
- Да, има такива. Елио Мартинс е наказан. Каядо по всяка вероятност няма да участва, Игнат Дишлиев също със сигурност няма да играе. За Емил Ангелов е изключено. При него трябва по-дълго време, въпреки че той е доста старателен в подготовката и възстановяването. Пропуска и Веселин Пенев по всяка вероятност.

- Благодарим Ви. От името на всички привърженици пожелаваме успех както на треньорското ръководство, така и на целия отбор и едно успешно представяне през новия полусезон.
- Благодаря ви и аз.