ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Етър загуби с 0:1 домакинството си на ЦСКА, след като в края на мача беше отменен гол на Ивайло Димитров. В интервю за БЛИЦ СПОРТ 34-годишният нападател с прякор Косъма категорично обяви, че "болярите" са сериозно ощетени.

- Иво, отминаха няколко часа след емоционалния ви мач с ЦСКА, в който се чувствате ощетени. Кои са основните ви претенции към съдийството?
- Доста емоционален мач беше наистина. Имаше редица спорни отсъждания в наш ущърб. Ощетиха ни сериозно. Основните ни претенции бяха за отменения ни гол. Имаше също и едно положение, при което Тибо Вион игра с ръка в тяхното наказателно поле, но не ни дадоха дузпа. Надиграхме ЦСКА категорично през целия мач, с изключение на десетина минути второто полувреме. 

 WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

- Да коментираме конкретно ситуацията с отмененото ти попадение в края и да кажеш беше ли в засада?
- Няма засада. Наблюдавах ситуацията и след мача на повторения. Още съм ядосан. Яд ме е, не мога да се побера в кожата си. Гледах повторения и различни гледни точки в социалните мрежи, където се появиха различни линии. Да, за някои това е много спорен момент, но за мен лично няма засада. При паса към Ники Янков съм зад гърба на защитата, но аз нито участвам в играта, нито преча. Категорично не влияя на играта. Топката стига до Ники Янков, който с едно докосване ми я даде и аз отбелязах. 

- Потърсихте ли обяснение от съдията Ивелин Занев и какво ви каза? 
- Какво да каже, след като при спорните ситуации сигналите му идваха от ВАР буса - за червения картон на Амос Юга, за дузпата, за отменения ми гол. Каквото му кажат от ВАР-а, това става. Като отбелязах, веднага погледнах към страничния рефер, той не беше вдигнал флага за засада и започнахме да се радваме. След това се наредихме на центъра и започна голямото чакане - 5-6 минути, докато решат във ВАР буса. Там са разглеждали ситуацията, чертали са линии. Но каквото и да говорим сега, вече е минало. Мачът мина и замина. За жалост не успяхме да спечелим точки, а много заслужавахме. Интересно ми е какво щеше да стане, ако тази ситуация беше за ЦСКА - в техен ущърб? Как щеше да се се реагира? Но понеже сме Етър и сме на последното място, сега не се вдига чак такъв шум. Гадно ни е. Атмосферата в съблекалнята снощи беше много неприятна. Доста  афектирани бяхме от случилото се. Дори и на тренировката тази сутрин още имаше отражение от вчерашния мач. Всички в Етър съжаляваме. Видяхте каква страхотна атмосфера цареше на стадион "Ивайло". Заслужавахме поне точката. 

- След загубата опита ли да говориш с някой от ВАР буса?
- Не. Бях много афектиран и веднага си тръгнах от стадиона. Емоцията щеше да вземе връх и щях да кажа някои неща, за които може би днес щях да съжалявам. Прибрах се веднага вкъщи, с никой не ми се говореше. Смятам обаче, че трябва да се вдигне шум за случващото се и ви благодаря, че ме потърсихте за интервю. Сега сме само с 8 точки и на последното място, което не приляга на Етър. Щяхме да имаме около 15 точки, но но сме ощетени заради грешни отсъждания на съдии и ВАР. Доста ни се събра от началото на сезона. Не може само ние да сме толкова ощетявани. Надявам се да не е умишлено. Може би сме най-ощетяваният отбор от началото на сезона. 

- Ще успеете ли да се спасите от изпадане и какво промени Светослав Петров с идването си на "Ивайло"?
- Това е голямата ни цел, за това работим. Последното място не приляга на Етър. Ще дадем всичко от себе си, за да се изкачим нагоре в класирането. Светльо Петров е млад и амбициозен треньор. Преди години работих с него и в Добруджа, където той беше директор. Той внесе настроение в съблекалнята на Етър след серията ни с негативни резултати. Последните мачове играем все по-добре и вярвам, че ще започнем да трупаме точков актив. 

- Въпреки че си цесекар, окото ти не мигна и успя да вкараш на Бусато снощи...
- Така е, ЦСКА ми е дал много. Над 10 години бях в школата на "червените". Щом ми се открива възможност - вкарвам. Няма значение дали срещу ЦСКА или друг отбор. Аз съм професионалист и искам да бележа за Етър. Имам два гола този сезон, щастив съм. За всеки нападател е важно да бележи, за да му идва самочувствието и увереността. Надявам се тепърва да вкарвам голове. 

- Любимият ти ЦСКА ще успее ли да стане шампион този сезон? 
- Не желая да коментирам. ЦСКА си има ръководство, казват, че искат да стават шампиони. Аз съм изцяло концентриран върху Етър и постигането на целта да не изпаднем. 

- Предстои ви гостуване на друг от бившите ти отбори - Славия. Какво очакваш от мача в "Овча купел"?
- Ще опитам да вкарам и на Славия, въпреки че не е важно кой бележи, важното е да побеждаваме. Със сигурност ще ни бъде трудно. Славия също е назад в класирането, но ще се вдигнат. Бил съм там много години, работил съм със Златомир Загорчич, те също ще успеят да натрупат точки. 

- На 34 години си, вярвам, че ще играеш още няколко сезона, но все пак да кажеш дали мислиш да приключваш с футбола в Етър, тъй като си родом от Велико Търново?
- Дa, тук съм роден, въпреки че много хора смятат, че съм софиянец. Болярин съм, това ми е трети период в Етър. Още не мисля за приключване на кариерата ми. Здрав съм и имам какво още да дам на футбола. Ще спра, когато усетя, че не мога да отговарям на темпото и динамиката. Сега се чувствам добре подготвен и амбициран да спасим Етър.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024