Националът на Славия Ивайло Димитров се надява тази зима да осъществи трансфер в чужбина. Косъма е четвъртия сезон футболист на "белите", с които удължи договора си за още година. 28-годишният таран е голмайстор на Славия със 7 попадения от началото на първенството, а освен това блесна и с два гола за успеха с 3:1 над Етър, класирал столичани на полуфинал за Купата на България. Ивайло Димитров говори за бъдещите си планове в интервюто, което даде за БЛИЦ СПОРТ:

- Ивайло, къде избра да почиваш по празниците?
- В София съм си. Прекарах Бъдни вечер със семейството ми. Събрахме се всички на домашно, както повелява традицията. За Нова година мисля да бъде с приятели в Солун. 
 
- Поддържаш ли форма? 
- Да, тренирам всеки ден. Имаме програма, която ни дадоха преди да излезем във ваканция. Изпълнявам я стриктно - всеки ден фитнес, тичане, стречинг. 

- Играеш ли футбол на малки вратички? 
- О, не, забранено ни е. Няма как да се пусна на малки вратички, тъй като има риск от евентуална контузия. 

- Бъдещето ти свързано ли е със Славия?
- Удължих договора си за още една година. В момента продължавам да съм футболист на Славия. Всичко може да се случи. За момента обаче няма нищо конкретно. От нито клуб не са се свързали с мен. Научавам нещата от пресата. Венци Стефанов също нищо не ми е казвал на този етап.

- Той ли те нави да преподпишеш?
- Няма какво да ме навива чак толкова, ние се разбираме отлично. Уговорката ми с Венци Стефанов беше да удължа договора си и при оферта да ме пусне в чужбина. Аз съм благодарен на Славия и ще се радвам в клубната каса да постъпят приходи от мой трансфер. 

- Четвърти сезон си в най-стария столичен клуб, явно силно искаш промяна?
- Наистина много се надявам тази зима нещата да се случат и да замина в клуб зад граница. Нека и аз да изляза в чужбина и да усетя как е там. Ако не - продължавам в Славия. Тук ми е добре. Играя добре, вкарвам голове, не е проблем и да остана. Но вече съм на 28 години и наистина мечтата ми е да изляза навън. Нямам предпочитания за държава, просто искам да заиграя в чужбина.  

- Трагедия ли ще бъде, ако Славия не намери място в първата шестица? В момента сте осми и изоставате със 7 точки от шестия Верея.
- Надявам се да успеем да се преборим и да влезем в шестицата. Ще се раздадем максимално. Миналата година се борехме за остане в групата, което не приляга на Славия. Мястото на отбора е в горната половина.

- Попадението за 1:1 срещу ЦСКА на старта и двете попадения за елиминирането на Етър ли са най-сладките ти този сезон? 
- Не ги деля, всички голове са важни и сладки. Винаги изразявам емоция и радост като отбележа, независимо на кой съперник. Радвам се, че вкарвам и побеждаваме. Няма по-важен или по-хубав гол, всичките ми харесват.

- Мечтаеш да заиграеш в чужбина, но все пак би ли се върнал в ЦСКА, ако има подобен вариант?
- Знаете, че винаги имам сантимент към ЦСКА. Но в момента е невъзножно да се върна. Имат добри нападатели. ЦСКА е клубът, от който съм тръгнал за футбола. 

- А и баща ти Емил Димитров работи на "Армията"?
- Да, там е. Треньор е на юношите, родени 2010 година. Гледам реално на нещата и знам, че няма как сега да се озова в ЦСКА. По-реално е да си намеря клуб в чужбина. Но в момента в Славия ми е добре. 

- Кой е любимият ти футболист?
- Трима са моите любимци. Винаги съм се възхищавал на Габриел Батистута, Тиери Анри и Златан Ибрахимович. Винаги съм се учил от тези легенди и точно на тях се опитвам да подражавам на терена.

- Любимият ти чуждестранен клуб?
- Подкрепям Барселона.

- Какво си пожелаваш за 2018 година?
- Най-вече здраве. И да вкарвам много голове - не само за Славия или новия ми клуб, а и за националния отбор. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018