Централният бранител на Локо (Пд) Кирил Котев да­де интервю пред „Тема Спорт". В него той говори за бъдещето си в клуба, домакинството на Локо (София), завръщането на Емил Велев на „Лаута" и още инте­ресни теми, свързани с "черно-белите".
 
- Кириле, подписа ли вече договор с Локо (Пд)?
- Все още не съм подновил контракта си. Имам още 6 месеца от настоящия си и не бързам. На този етап изчак­вам. Нямам намерение да фор­сирам нещата.
 
- Каква е причината за заба­вянето?
- Искам да остана тук. Нека никой не си мисли, че не желая да съм в Локо. Ако преподпиша, ще го направя след края на първенството. Тогава ще сед­нем да говорим с ръковод­ството, ако, разбира се, има желание от тяхна страна. За­щото аз сам не мога да тръг­на да си предлагам нов дого­вор. Ако решат, аз съм насре­ща. От моя страна няма ни­какъв проблем. Моето жела­ние е да продължа да играя на „Лаута". Тук съм израснал и познавам много добре отбо­ра. Чувствам се в свои води. Шефовете много добре знаят какво значи Локо за мен.
 
- Говори ли вече със собственика Веселин Марешки?
- Да, имах няколко срещи с него. Всичко е изяснено. На то­зи етап оставам в отбора. Всичко обаче трябва да се до­говори през лятото. Има една малка вероятност да не продължа да играят тук, ако изскочи някоя добра оферта от чужбина. Само тогава пъ­тищата ни с отбора биха се разделили. Засега обаче няма такава.
 
- Остава по-малко от сед­мица до началото на шампи­оната. В първия кръг от про­летта играете срещу Локо София. Столичани направиха солидна селекция. Може ли да се окажат препъни-камък за вас?
- Следих останалите отбо­ри в шампионата през зимна­та пауза. Мисля, че ние успяхме да се подготвим добре за предстоящите сблъсъци. От това, което видях от Локо (Со­фия) в контролите, смятам, че са доста корав съперник. Подсилиха се сериозно и нищо няма да е същото, както беше през есента. Ще бъде много трудно срещу тях. Вляха свежа кръв в отбора си и ще бъдат предел­но мотивирани да изтрият петното, което им се лепна с незавидното класиране от есента. Със сигурност ще е тежко, защото в момента те са така да се каже в калта, до­като ние сме в осмицата.
 
- На „Лаута" ще се завърне бившият ви треньор Емил Велев. Може ли това да ви притеснява, той знае почти всичките ви слабости...
- Велев е отличен специа­лист. Той умее да мотивира много добре футболистите си. Смятам, че Локо София ще е доста агресивен, макар че ще е гост. От работата си с Велев разбрах, че той е човек, който не се предава. Това обаче ще бъде допълнителен стимул за нас. Повечето от младите момчета, които ра­ботиха с него, ще искат да му се докажат. Със сигурност ще се получи доста здрав мач.
 
- В този двубой като че ли се изправят опитът срещу младостта. Вашият отбор разчита повече на млади момчета, докато столичани на стари кучета.
- Нашият отбор е далеч по-освободен. За нас точките не са толкова задължителни, кол­кото за тях, защото ние сме 7-и, а те са в зоната на из­падащите. Това ще ни даде нужното спокойствие и ще бъдем по-разкрепостени. До­като за Локо (София) е жизнено важно да спечели, защото то­зи мач може да се окаже реша­ващ за оставането им в ели­та. Ще използваме това и ще зарадваме феновете.
 
- Можете ли да скъсите раз­ликата от 5 точки до тре­тото място и отново да иг­раете в Европа?
- Имаме големи шансове, но не трябва да се залъгваме, за­щото нашият отбор е доста млад. Програмата ни е благоп­риятна и може да изненадаме ЦСКА, Литекс и "Ботев" (Пд). Но нека караме по-полека. Първо да се изкачим с едно-две мес­та нагоре, пък после да мис­лим за Европа. Със сигурност през пролетта ще сме по-сил­ни и ще атакуваме челото.
 
- Какво промени Стефан Ге­нов спрямо Емил Велев, че стигнахте до 7-ото място?
- Всеки има различни методи на работа. Просто млади­те момчета се успокоиха и показаха потенциала си. Явно напрежението при Велев се е отразявало. Не съм човекът, който да дава оценки на треньорите. Аз лично нямах проблеми с нито един от тях. 
 
- Има ли някой футболист, който може да ви притесня­ва, от Локо (София)?
- Взеха опитни играчи - Крум Бибишков, Искрен Писаров, Том и Николай Николов. Няма от какво толкова да се притесняваме. На „Лаута" се играе много трудно и феновете ще им вземат страха.