От половин година германският специалист Кристоф Даум е без работа. За последно той беше начело на белгийския Брюж. Наставникът призна, че възнамерява през лятото да се завърне като треньор на отбор. Предпочита Бундеслигата, но го привличат  Азия и арабският свят.

- Шест месеца сте без работа, как се чувствате?
- Реших да си взема малка почивка след почти 30 години ангажименти. Прекарах много време със семейството си. Ходих и до Тайланд, видях се с приятели, бях с децата си.

- Даум без футбол, как е възможно това?
- Не, това няма как да се случи. Футболът е неразделна част от мен. Наблюдавам много внимателно германския шампионат. Така, както никога досега.

- Защото в скоро време искате отново да работите?
- Целта ми е от лятото отново да бъда треньор. Разбира се, искам това да се случи в Бундеслигата, но ще видим. В крайна сметка винаги става въпрос за алтернативи. Азиатският и арабският пазар са интересни за мен, английската Висша лига също.

- Може ли Байерн да спечели Шампионската лига?
- Да! Байерн има глад за успех след разочарованието през миналия сезон. Отборът е на по-високо ниво след загубената шампионска титла и провала във финала на Шампионската лига през миналата година.

- Правилният човек ли е Матиас Замер за наследник на Ули Хьонес?
- Той е амбициран да успее. Така беше и докато работеше за Германския футболен съюз. Винаги казвам: Победите не са всичко, те са единственото. Така мисли и Матиас. Привличането на Замер беше най-важното решение, което Байерн направи за следващите няколко години.

- Кой е най-добрият германски треньор?
- Разбира се, Юрген Клоп спечели шампионската титла в две поредни сезона и е един невероятен треньор. Наистина го уважавам много. Според мен обаче през последните години номер 1 е наставникът на Фрайбург Кристиан Щрайх.