Изпълнителният директор на Palms Bet и представител на основния спонсор в Левски Лъчезар Петров говори пред БЛИЦ за финансовата ситуация при "сините". Той обяви, че досега компанията е превела над 3 милиона лева в клуба и допълни, че от клуба работят усилено по изплащане на задълженията към НАП.

- Г-н Петров, Palms Bet се превърна в спасителния оазис на ПФК Левски. Колко пари до момента, ако не е тайна, сте инвестирали от началото на вашето встъпване в „синия“ отбор?
-  Протегнахме ръка на ПФК Левски в точния момент. Всичко, което е предвидено по договорите ни, е преведено. Не е тайна, че оказваме подкрепа и извън договорите. За Palms Bet ПФК Левски е не само партньор, но и кауза. В името на каузата ще продължаваме да помагаме и в бъдеще. В отговор на въпроса ви, бих споменал, че до момента са преведени над 3 милиона лева за около година партньорство.

- Постоянно се коментират дълговете на Левски към НАП. Плащат ли се те навреме и колко са точно на брой?
- Този въпрос е от компетенцията на ръководството на ПФК Левски, но със сигурност се работи усилено за решаването на казуса.

- Ако не е тайна – какъв е таванът на заплатите на футболистите. Питаме ви, защото доста се спекулира с цифри – от 5000 евро минимум до 10 000 евро минимум. Къде е истината?
- Всичко се съобразява с финансова рамка, която не трябва да бъде нарушавана. Ние, като генерален спонсор, нямаме отношение към сумите, които получават играчите.

- Новият сезон стартира. Какви са вашите очаквания за представянето на Левски с оглед добрата селекция, която беше направена?
- Очакванията ни като генерален спонсор са за много добро представяне. Мисля, че всички условия са налице, за да може Левски да има силен сезон.

- На Левски му предстои изключително тежко изпитание в Лигата на конференциите – изправя се срещу гръцкия ПАОК (Солун). Прогнозата ви за предстоящите два мача в края на юли.
- Ще ви отговоря не с прогноза, а с онова, което бих искал да се случи. Левски да направи два добри мача и да отстрани много силния гръцки ПАОК. Тимът от Солун е амбициран да стигне до груповата фаза на турнира. Но Левски има много знаещ и можещ старши треньор в лицето на Станимир Стоилов. Има футболисти, които са жадни за успехи и да покажат своите качества и в Европа. Левски ще има и уникална подкрепа от невероятните си привърженици и то още на първия мач на 21 юли на стадион „Георги Аспарухов“.

- Успяхте да сложите край на сагата с парите на Петър Хубчев. Как стои въпросът с тези на Насиру Мохамед, вижда ли се там краят?
- По казуса „Хубчев“ вече всичко е изплатено и той вече приключи. Въпросът по отношение на Насиру Мохамед е в компетенциите на ръководството на клуба.

- Вие вече сте популярна личност, но феновете не знаят много за вас. Бихте ли ни разказали малко подробности за себе си – интересувате ли се от футбол и имате ли хоби?
- Да, определено се интересувам от футбол и съм потомствен левскар. Сред любимите ми занимания е да посещавам мачовете на „Георги Аспарухов“ заедно с баща ми и моя син.