Лъчезар Котев е един от най-добрите халфове в България. През миналия сезон Лъчо беше капитан и неизменен титуляр за Арда през миналия сезон – отчете се с 36 мача и 1 гол. Полузащитникът игра под наем в клуба от Кърджали, тъй като бе собственост на Химки. От днес обаче Лъчо е свободен агент. В тази връзка БЛИЦ потърси Котев за интервю.

-Здравей, Лъчо! Къде те откривам в момента?
-На аерогарата в Истанбул. Връщам се от Русия и чакам полета за София.

-Наистина ли вече си  свободен агент?
-Да. Вчера официално разтрогнах договора си с Химки.

-Защо, коя е причината?
-Смяна на треньора и спортния директор. Те си имат своя политика, свои виждания. Това са нормални неща. Говорихме и решихме да прекратя контракта си по взаимно съгласие.

-Ти премина в Химки през февруари 2023 година, но игра много малко заради контузия?
-Да. Получих тежка травма и поради тази причина записах само два мача за Химки.  През миналия сезон се върнах в Арда като преотстъпен и ето че вчера приключих с руския тим.

-С две думи – сега си свободен агент. Има ли вероятност да подпишеш с Арда?
-Има, разбира се. Всичко е възможно.

-А реален интерес от други клубове има ли?
-До момента никой не ме е търсил.

-Говори се, че Левски и ЦСКА следят ситуацията и ще се свържат с теб?
-Откровен съм с вас. До момента никой не ме е търсил. Имаше обаждане от Левски между миналото и сегашното първенство.

-Имаш предвид през лятната пауза?
-Да, точно така. Беше преди два месеца, точно когато повечето отбори бяха дали ход на лятната си селекция. „Сините“ искаха да ме привлекат, разговарях с техни ръководители, но после нямаше развитие то темата.  Вероятно защото още бях обвързан с Химки, въпреки че играх под наем в Арда.

- А ЦСКА?
-ЦСКА прояви интерес в периода, когато Стойчо Младенов за последно водеше отбора. Обадиха ми се от най-високо ниво. После е имало разговори и с Арда. Но нищо не се е получило.

-Ако сега пак те потърсят двата отбора. Говори се и за интерес на Любо Пенев, който застана начело на Локомотив Пловдив?
-Нека не избързваме с догадки и предположения.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ