ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Осемкратният носител на титли от Големия шлем Андре Агаси похвали Григор Димитров, казвайки, че хасковлията притежава огромен талант. В специално интервю за "Дарик" радио легендата обясни, че спечелената титла на "Уимбълдън" през 1992 година е много важна за неговата кариера:

- Андре Агаси на "Уимбълдън" в черни дрехи. Това е забавно.
- Да, така е. Не знам, всъщност не се замислих над това. Просто гледам да ми е удобно.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

- Какви са спомените ви от "Уимбълдън"? Титлата...
- Без никакво съмнение тази титла промени моя живот. Тя бе от изключително важно значение за моята кариера и ми се отрази много добре. Емоциите, когато се връщам към този спомен са невероятни. Титлата бе много важна за мен в този момент. Сега вече мога да кажа, че тя има и историческо значение за самата игра. Спомням си за напрежението и за стреса. Обичам "Уимбълдън". За мен е огромна чест да бъда тук, но аз няма да го направя отново. Това, което съм направил, е достатъчно.

- Отмененият шампионски танц с Щефи Граф...
- Да, танцът бе отменен, но най-важното е, че и двамата успяхме да спечелим титлите си. Това бе моят единствен триумф на "Уимбълдън", докато тя спечели титлата за четвърти път в кариерата си.

- Щефи, разкажи ни за нея. Велика жена...
- Съгласен съм с теб. Чувствам я по-близка отвсякога.

- Децата ви...
- Децата ни растат бързо. Едното е на 16, а другото на 14 години. Това е най-великото време от живота.

- Какви са насладите Ви сега - децата, кучетата, чаша горещо кафе, хокей?
- Гледаме хокей в Лас Вегас, НФЛ, имаме три кучета, за които се грижим. Имаме толкова много неща, с които се занимаваме. Развиваме нашата фондация. Времето ни е много пълноценно, но това може само да ни радва. Кафето, да. Много обичам да пия кафе.

- Щастлив ли сте? Какво бихте казали на или за амбициозните бащи, които сега също слагат тенис топка над детското кошче?
- Моят опит показва, че това не е правилно. В никакъв случай не подкрепям хората, които решават какво ще бъде успешно за техните деца. Някои хора следват този път. За мен, не е това начинът.

- Не възприемате амбициозните бащи?
- Хубаво е, ако детето ти иска да постигне нещо, да бъде някой, ти да му помогнеш той да осъществи тази своя цел. Но, да направиш избор вместо него не е правилно. Мисля, че всеки човек заема своето място в света.

- "Daddy rock" – специално бижу на врата ти?
- Моят син ми го направи, когато бе 5-годишен.

- Младите играчи сега са доста по-различни от вашето поколение. Какво мислите за младите? Съвет към тях?
- Не знам за колко млади тенисисти имаш предвид. Ако си млад тенисист, трябва да се концентрираш върху това да работиш здраво всеки ден и да се стремиш да ставаш по-добър. Няма значение дали губиш или печелиш, ако работиш здраво и ставаш все по-добър. Аз не мога да приема, че не можеш да се подобряваш, ако работиш здраво. За мен това са фактите.

- Знаете Григор Димитров, нали?
- Разбира се, че го познавам. Той е невероятен тенисист. Преди известно време беше в Лас Вегас. Той работи за кратко с моя треньор. Разговарял съм с него. Григор Димитров притежава огромен талант. Познавам неговия начин на игра много добре.

- Семейството ли е най-голямата победа в живота ви? 
- Да, за мен това е най-важното нещо в живота ми. Моята фондация и децата ми. Това е животът ми.
Инес Павлова/"Дарик" радио