Една от най-опитните волейболистки на Левски - нападателката Нася Димитрова, даде интервю за БЛИЦ СПОРТ преди първия мач от финалната серия между "сините" и Марица. Спорът за шампионската титла стартира днес в Пловдив. Първият мач е от 17:30 часа в зала "Пловдивски университет", където двата най-добри отбора у нас ще спорят и утре във втората среща. Тази година финалната серия за шампионската титла и златните медали ще се играе до три победи от максимум пет мача.

- Нася, готови ли сте за началото на финалната серия?
- Отлично подготвени сме и нямаме търпение. Атмосферата е много добра. Пределно мотивирани сме и искаме да покажем най-доброто, на което сме способни.

- Ти си лидерът на Левски, имаш опит в подобни битки. С какво съветваш по-младите съотборнички?
- Най-важното е да запазят спокойствие и да бъдат много хладнокръвни. Да не мислят за направената грешка, а за следващото разиграване. Аз вярвам в тях и знам, че могат много.

- Разузнахте ли добре Марица и има ли с какво да се изненадате, предвид това, че често имате мачове помежду си?
- Да, работихме достатъчно по техния начин на игра. Ще видим какво ще стане днес обаче. Съмнявам се да има с какво да се изненадаме. Волейболът в България не е като в чужбина. Там може да очакваш много по-големи изненади, докато тук се познаваме много добре.

- Има ли напрежение от това, че първите два мача са в Пловдив и ще гостувате в препълнената зала на Марица?
- Има напрежение, но това е нормално. Важни мачове са. Отдавна ги чакаме и днес, както и във всеки мач от финалната серия, ще се забавляваме на игрището.

- Този сезон Марица победи Левски за Суперкупата, след това пък за първенството им отстъпихте в София. Голяма ли е нагласата да им се реванширате?
- Разбира се. Надявам се момичетата да си правят кефа в игрището и да се раздават на максимум.  

- Ще имате ли солидна агитка зад гърба си днес в Пловдив?
- Нямам идея, но се надявам да има хора, които да ни подкрепят. Най-вече и заради публиката ще играем, ако дойдат. Все пак това също е стимул, когато чуваш подкрепата от трибуните.

- С какво тези мачове са по-различни?
- Всички мачове са много важни, но тези с Марица за шампионската титла ще показват колко отговорни може да бъдем към самите нас и ръководството на Левски, към работата ни и стремежа да достигнем до финала. Защитаваме име, което трябва винаги на бъде на първо място. Левски над всичко!
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Първият мач от финала гледайте ТУК!