След загубата с 1:2 от Австралия селекционерът на Германия Йоаким Льов отговори любезно на всички поставени му въпроси и подчерта, че поражението не бива да се приема като някаква драма.

Ето и цялата пресконференция на Льов след мача с “кенгуратата”:

- Г-н Льов, германският национален отбор загуби от Австралия с 1:2 записа първото си поражение от полфинала на Световното първенство в ЮАР, когато падна от Испания. Как оценявате слабото като цяло слабото представяне на Вашите играчи?
- Жалко е, че изпуснахме мача през втората част след едно много добро първо полувреме. Естествено, че искахме да спечелим този мач. За съжаление обаче получихме два гола за кратко време и не можахме да обърнем след това нещата в наша полза. Но тази загуба не е някаква драма. Важни са квалификациите.

- През миналите години е имало домакински загуби и срещу Дания и Норвегия. Да не би да липсва нещо в завършващата фаза по време на контролите?

- Запознат съм с това от много години. Винаги се дискутира дали има смисъл от подобни срещи. През годините между турнирите винаги е имало подобни загуби, но човек трябва да извлече позитивното от тях. Тези мачове с за това, да могат да проверят качествата на отделни играчи. Затова мисля, че това бе един добър тест по пътя ни към следващия турнир.

- Президентът на Байерн Ули Хьонес сподели ден преди мача, че такива срещи като тази с Австралия с много безсмислени и се правят само, за да се наливат пари в ГФС. След представянето на Бундестима сега мнението му малко се потвърждава....

Не мога да се съглася с тази критика. С националния отбор сме правили и много мачове за Байерн, като например за откриването на “Алианц Арена” или бенефиса на Оливер Кан. Освен това Байерн ще играе контрола и с националния тим на Холандия преди Европейското първенство догодина. Тогава аз ще попитам дали наистина има смисъл от всичко това.

- Въпреки загубата от Австралия имаше и един малък проблясък. Андре Шюрле от Майнц се отблагодари за повиквателната и изработи гола на Марио Гомес за 1:0. Как оценявате неговото представяне?
- Андре ми направи много позитивно впечатление. Преди всичко показаното от него през първото полувреме бе истинска класа. Той има добро темпо с топката в крака и направи няколко страхотни двойни подавания. Освен това се представи страхотно и в дефанзивен план.

- В Мьонхенгладбах имаше частични освирквания, както и преди няколко дни в Кайзерслаутерн при успеха с 4:0 над Казахатан в евроквалификация. Високи ли са изискванията на зрителите към отбора?
- Без да се дават 3 точки в даден мач липсва голямото напрежение. А когато напрежението в мача липсва, хората продължават да очакват от нас поредния спектакъл. Има фази, в които не се представяме на ниво. Тогава има освирквания. Мисля, че тези реакции са напълно. Атмосферата на стадионите е съвсем различна, когато Германия играе европейска квалификация например с Турция. /БЛИЦ