Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Един от любимците на Сектор "Г" от близкото минало – Стойко Сакалиев, обяви, че слага край на кариерата си и се захваща с бизнес. Бившата звезда на ЦСКА в момента рита в Малта, където защитава екипа на Керчем Аякс. 34-годишният нападател вече спечели една купа в Малта, а също така помогна за завоюването на бронзови медали от отбор, който преди идването му се бореше да не изпадне. За капак класира Керчем Аякс на финал за Купата на Рицарския остров. Сакалиев днес блесна с гол и асистенция за победата с 2:0 над Сент Лайънс и на 28 април заедно с Петър Кюмюрджиев и съотборниците им ще спорят за трофея срещу новия шампион Надур.

Сакалиев е звезда в Малта, където го наричат "Летящия" и "Извънземния". Бургазлията продължава да бъде любимец на феновете на ЦСКА, като даде обширно интервю пред колегите от "Спортлайн", в което говори не само за изявите си в Малта, а и за предстоящото вечно дерби в събота.

- Стойко, честито. Отново си на гребена на вълната...
- Мерси, мерси. Да. И днес се получи. Гол и асистенция. Тук хората полудяха. Този финал беше много важен за тях. Страхотно е да чуваш как скандират името ти и да виждаш усмихнати лица.

- Подписа ли новия договор с Аякс?
- Не. Няма и да го направя. Край. Реших да окача обувките на пирона. Играя финала и това ще ми бъде последният мач.

- Не смяташ ли, че решението е прибързано. Хората в Малта те обичат, радват ти се. Имаш какво да дадеш още...

- За съжаление вече я няма тръпката. Нивото тук е ниско и не усещам гъдела. Стига толкова. Вече съм го решил. Дори имах намерение още след полуфинала да си тръгна, но сега не ми позволява сърцето да ги оставя. Ще изиграя и този мач. Последния.

- Няма ли нещо, което да те накара да промениш решението си?
- Не. Категоричен съм. Само чудото може да ме остави на терена, но чудесата се случват само в приказките. Бих останал само ако мога да изиграя още няколко мача с екипа на ЦСКА. Това обаче няма как да се случи. Съжалявам малко, че бях решил да бъда в Сектор Г за дербито с Левски, но този финал сега промени плановете ми. Ще стискам палци на тима и умът ми ще бъде с момчетата.

- Преди да заговорим за ЦСКА и Левски – какво мислиш да правиш оттук насетне? Ще те видим ли като треньор или мениджър?
- Не. Не. Няма да се занимавам с футбол. Обичам играта, но когато съм на терена. Нямам нерви за друго. Не ми е интересно. Направих една нелоша кариера, според мен. Изживях страхотни моменти. Имаше и много болка, но това беше. Имам своите планове и ще опитам да ги реализирам. Започвам да действам по един сериозен бизнес проект, но ще ви кажа, когато стане.

- Ами тогава да те питам за Дербито?
- Какво да ме питаш? То е ясно. ЦСКА ще победи!

- Струваш ми се прекалено голям оптимист. Не е ли плод на фенски фантазии това?
- Не, не. Допреди няколко дни смятах, че мачът не може да мръдне от 1:1, но гледайки Левски срещу Литекс и слушайки техния треньор, съм убеден, че ще ги биеме.

- Не ти ли харесаха "сините"?
- Какво да ми харесат? Стоичков го каза – те са срам. А Стоичков знае какво говори. Камата е велик. Интересно ми е друго. Техният треньор не вижда ли, че са трагедия и побеждават със съдийска помощ, за да говори по този начин. Не го познавах този човек, но съм потресен. Откъде това самочувствие?

- Сега всички твърдят, че той е възродил Левски.
- Глупости. Какво промени? Нищо. Според мен Илиан Илиев е много по-добър треньор, но не го оставиха на спокойствие да завърши започнатото си. Сега новият бере плодовете от неговия труд.

- Йешич също скоропостижно си тръгна от ЦСКА.

- Ще кажа само, че всичко се връща на този свят. Преди време, когато бях контузен, оперираха ме в Германия. Имах сериозни проблеми, той не ми вярваше, а дори пусна слуха в медиите, че се скатавам и не ходя на тренировки. Жив и здрав да е.

- Каза, че Стоичков е велик. Това е ясно. Футболистът Стоичков няма равен, но какво е мнението за треньора Стоичков?
- Поклон. Явно е решил да се развива в тази посока и според мен ще стигне далеч. Имам съмнения, че някой много голям специалист му помага, в което няма нищо лошо, но е впечатляващ начинът, по който играе Литекс. Тези млади момчета действат точно като испански отбор. Възхищавам им се.

- Смяташ ли, че ЦСКА има шанс за титлата?
- Много трудно, но аз продължавам да се надявам. Моля се само да не е Левски, защото това ще е срам за футбола ни. Не знам защо го правят. Като станат шампиони с тази игра и след това? Сараево-мараево…

- Да кажеш нещо на феновете на ЦСКА?
- Обичам ви! Ще бъда с мислено с вас на дербито. Нека победим както на терена, така и на трибуните!