Треньорът на Литекс Любослав Пенев даде традиционния си брифинг преди гостуването на Видима-Раковски. Пенев говори за мача в Севлиево, селекцията на шампионите и назначението на Лотар Матеус.
 
- Г-н Пенев, очакванията за мача с Видима?
- Преди началото на днешната тренировка обясних на момчетата, че след като сме с претенции за един от най-добрите отбори и искаме да защитаваме титлата, не можем да допуснем никакво подценяване. Ще изисквам максимална концентрация независимо с кого играем - втория, петия или последния. Само така ще можем да израстваме и да вървим напред.
 
- Имате ли кадрови проблеми?
- Ще разчитам на всички. Единствено Пламен Николов тренираше на облекчен режим. До мача има време и се надявам той да бъде на линия.
 
- На кои ще заложите в Севлиево?
- Ще преценявам според това кой е в най-добро състояние. Тренираме така, че в близко бъдеще няма да е проблем за нас да играем в цикъл сряда - неделя. Скоро всички ще могат да бъдат максимално пълноценни.
 
- Срещу Черноморец не успяхте да отбележите гол. Ще неправите ли нещо за засилване на нападателната мощ?
- Равенството с Черноморец не ме притеснява, защото виждам как ираем. Доволен съм много от момчетата. Те работят сериозно и през тази седмица отново показаха, че имат голямо желание. Добрите неща са налице. Аз съм ежедневно съм с тима и ги виждам. Добрите резултати няма как да не дойдат. Начинът по който работим и отношението на футболистите към тренировките и тяхното себераздаване ме прави спокоен.
 
- Появиха се информации, че искате Спас Делев от ЦСКА. Предвид ситуацията в бившия ви клуб такъв трансфер възможен ли е? 
- Не съм в течение какво става с ЦСКА. Имам вече идеи какво трябва да отбора като селекция. То обаче не е свързано с българските клубове. Поне засега.
 
- Бяхте твърдо за български селекционер. Но назначиха Лотар Матеус?
 - Това е решение на футболния съюз и ние трябва да го приемем. Очаквах обаче да видя програма за развитие за три, четири или пет години, късаеща „А" отбора, младежите и юношите. Не знам детайлите в отношенията между Матеус и БФС, но това „Една година, ако стане и после още две", ми се струва малко работа на парче. Все пак пожелавам успех на Матеус. Нека се адаптира бързо в обстановката. И един съвет от мен: Да бъде обективен и безпристрастен в решенията си.