Опитният полузащитник Младен Стоев се нави да помогне на любимия си Локомотив (София) и стана играещ помощник-треньор. Маджо и съотборниците му победиха вчера с 1:0 Балкан (Варвара) и започнаха с победа в първенството на Югозападната "В" група. Пред БЛИЦ Стоев разказа за случващото се при "железничарите", изтъквайки, че аматьорския статут не отива на клуб с традиции, какъвто е Локомотив.

- Маджо, съгласен ли си с мнението, че победата над Балкан (Варвара) дойде трудно и Локомотив още не е готов?
- С оглед на резултата всеки би си помислил, че сме спечелили трудно. Като за първи мач не играхме лошо, създадохме много положения, но направихме много пропуски. Изпуснахме и дузпа. Все пак сме нов отбор и още няма нужната сработка между футболистите.

- Доволен ли си от своята игра? Повлия ли това, че не води подготовка с отбора заради ангажимента с деца от школата?
- Няма значение дали аз съм доволен, важното е всеки, който е в клуба, да даде това, което е по силите му, за да се стабилизира Локомотив в момента. Да, играя без никаква подготовка, но има добри футболисти, с които се разбирам, и не е голям проблем, особено за "В" група.
маджо_1.jpg
- С Валерий Дамянов продължавате ли работа по селекцията? Да очакваме ли още нови футболисти в Локомотив?
- За нови футболисти вече е късно да се привличат. Но ако се отвори възможност за някой, който да свърши работа и има желание, е добре дошъл в Локомотив.

- Собствениците Кирил Льосков и Петър Касев дават ли ви уверение, че всичко ще бъде наред?
- Повече контактуват със старши треньора Валерий Дамянов и с Кристиян Добрев. Аз съм треньор в школата, бях на лагер с децата последните десет дни и незная точно каква е обстановката. Дойдох направо за мача. Собствениците не са разговаряли с нас - футболистите.

- Получихте ли вече първа заплата, ще има ли премии за победи във "В" група?
- Още никой не е видял пари от новите шефове - нито заплати, нито премии. Има обещания от тях, че днес или утре ще дойдат на стадиона, за да внесат яснота какво се случва. Надявам се да имат добри намерения и с общи усилия да изведем Локомотив до "А" група. Там е мястото на такъв клуб с традиции.

- Ще успеете ли да се преборите с ЦСКА за класирането в "Б" група?
- На този етап ще е доста трудно. В ЦСКА нещата са по-добре от при нас откъм организация, докато при нас е пълен хаос. Вчера на мача нямахме доктор, бяхме с група от 15 футболисти. Но ние сме Локомотив и всеки, който е в този клуб, знае за какво е дошъл. Наясно сме, че аматьорски статут на такъв клуб като нашия не му отива и много искаме час по-скоро да върнем Локомотив там, където му е мястото. Аз и съотборниците ми сме доволни, че се радваме на мощна подкрепа от трибуните. Феновете са зад нас и заедно смятам, че ще успеем.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201507/20150720.bgvrmscnpz.jpg