Шампионът на Германия Борусия (Дортмунд) се въоръжи достатъчно добре за защита на титлата си през новия сезон, след като привлече една от изгряващите звезди на немския футбол Марко Ройс от Борусия (Мьонхенгладбах). 23-годишният немски национал, който премина в редиците на вестфалци срещу 17 милиона евро, даде кратко интервю пред “Билд” и сподели очакванията си за новия сезон в Бундеслигата.

Цялото интервю с Марко Ройс:

- Г-н Ройс, колко голяма е радостта Ви за мотивиращите шамари на Юрген Клоп?

- Чувал съм, че ще има един или друг шамар от треньора. Аз обаче не се нуждая от допълнителна мотивация. Искам да покажа на какво съм способен както на национално равнище, така и на международно. Този шанс очаквам с нетърпение.

- Може ли Борусия да ядоса Байерн отново и през този сезон?
- Борусия държи на своята собствена философия, а именно да играе футбол. Докато бях в отпуск, прочетох, че моите нови съотборници говорят за класиране в Шампионската лига като цел за този сезон. Присъединявам се към това тяхно мнение.

- Какво значение имат за Вас дербитата срещу Шалке?
- Израснал съм в Дортмунд, моето семейство живее още тук. Естествено, че знам какво означава за хората в града победата в това дерби.

- Как може Дортмунд да разтърси Шампионската лига?

- Дортмунд се представи равностойно от футболна гледна точка и през миналия сезон в повечето си мачове. Ние имаме много национали, които придават на отбора допълнителен международен опит. Качеството е тук! Ако успеем да играем един типичен за Борусия футбол и в Шампионската лига, съм тотално оптимистично настроен.

- Усещате ли особено напрежение като играч, за който са похарчени 17 милиона евро?

- Не, възпитан съм скромно и ще си остана здраво стъпил на земята.