Мартин Петров даде интервю пред клубния сайт на ЦСКА вчера – навръх рождения си ден.
 
Навършилият 35 години ветеран отрече, че ще се връща в Англия, за да облече екипа на Стоук Сити. В същото време Петров изрази съжаление, че все още няма победа над вечния съперник на “червените” – “Левски”. Марто не игра при успеха с 3:0 през октомври, но после взе участие в двата мача за Купата, които ЦСКА загуби след изпълнение на дузпи.
 
„Искам да благодаря на феновете на ЦСКА за невероятната подкрепа. Болката е голяма, аз ги разбирам. За съжаление, в моята кариера имам три мача с “Левски” – две загуби и едно равенство (б.р. – Мартин играе при 0:2 от “сините” през август 1998 година, както и в двата осминафинала за Купата през ноември и декември 2013 година).
 
За мен болката е още по-голяма, защото нямам победа над вечния съперник. Разбирам ги. Отправям обаче апел към тях, да продължават да ни подкрепят“, коментира още Мартин Петров.
 
„Поддържам връзка със Стилиян Петров. Това, което чувам от него е, че всичко върви по план. Започна да играе малко по малко футбол, лошото е, че след мачовете започна да набляга на биричката. Има прекрасно семейство, позитивен е. Евала, всички трябва да взимат пример от него“, завърши Петров.
 
„Опитвам се да помагам на младите. Бат’ Стою (б.р. – има предвид Стойчо Младенов) си го знаем, по-голям мотиватор от него няма“, допълни опитният играч.
 
„Не знам за интерес от Стоук, аз съм съсредоточен тук – върху подготовката си. По-натам не знам какво ще стане. Във футбола е така. Не, Марк Хюз не ми се е обаждал, няма такива неща.“